Zomer dekbed nodig? Hier moet een goed dekbed aan voldoen

deken

In de zomer is warm weer overdag natuurlijk meer dan welkom. In de nacht is het helaas minder fijn. Veel mensen vinden het prettig om altijd onder een dekbed te liggen ongeacht hoe warm het is. Heb jij daar behoefte aan in de zomer? In dat geval kan je kiezen voor een zomer dekbed. Zou je graag wat tips willen op het gebied van het aanschaffen van een goed dekbed? Lees dan gerust verder.

Warmteklasse

In de dekbedden wereld is er een onderscheid gemaakt in warmteklasse. Op basis van die warmteklassen kan je een dekbed kiezen met de juiste warmte. Voor een zomer dekbed is een dekbed in de vierde warmteklasse het meest geschikt, omdat het een koel dekbed is. Dus heb je het altijd warm? Dan is het dekbed uit de vierde warmteklasse waarschijnlijk de beste keuze.

Ben je ook benieuwd naar de andere warmteklassen? In dat geval is de eerste warmteklasse bedoeld voor mensen die het altijd erg koud hebben tijdens het slapen. Daar kan een slecht geïsoleerd huis een steentje aan bijdragen. Een dekbed uit de tweede en derde warmteklasse kan je eigenlijk het hele jaar door gebruiken. Hoe koeler je het wil hebben, hoe hoger de warmteklasse moet zijn.

Goede vulling

Om een goed zomer dekbed te kiezen, is het belangrijk dat je voor de juiste vulling kiest. Sommige vullingen zorgen er namelijk voor dat je het juist warmer krijgt. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling in de zomer. Een katoenen dekbed is een goede keuze. Katoen is namelijk erg licht waardoor het dekbed goed kan ademen. Zo blijft de warmte niet de hele tijd onder het dekbed hangen.

Een andere optie voor een zomer dekbed kan een donzen dekbed zijn. Het is daarbij wel belangrijk dat de hoeveelheid dons in het dekbed niet te veel is. Te veel dons kan alsnog voor veel warmte zorgen. Het voordeel van een donzen dekbed is dat het goed ventileert. Zou je het dekbed vaak willen wassen doordat je veel transpireert in de nacht? Dan kan je kiezen voor een synthetisch dekbed. Die kan je snel in de wasmachine wassen. Een synthetisch dekbed zorgt verder voor een goede ventilatie. Ideaal voor de zomer dus.

Passende maat

Dekbedden kan je tegenwoordig in verschillende maten kopen. Dat is op zich niet heel gek aangezien je verschillende maten van een bed hebt. Een goed dekbed heeft een goede passende maat voor op je bed. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk of je bijvoorbeeld met je partner slaapt. Stellen kiezen er soms voor om twee losse dekbedden te kopen, omdat ze andere wensen hebben. Overleg dit goed als je een partner hebt.

Het is in ieder geval op het gebied van een zomer dekbed misschien een goed idee om twee losse eenpersoonsdekbedden aan te schaffen. Dit scheelt natuurlijk wat warmte in bed. Ga je toch voor een groot tweepersoonsdekbed? Houd dan de maat van je bed in je achterhoofd bij het kiezen van een dekbed. De meest gekochte maat zal waarschijnlijk 200 bij 200 centimeter zijn. Dit is geschikt voor bedden tussen de 120 en 160 bij 200 centimeter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *