Zo houdt je je huis koel in de zomer

zonnewering

zonnewering

Je huis koel houden in de zomer kan een moeilijke taak zijn, vooral als je een beperkt budget hebt voor airconditioning. Er zijn echter verschillende manieren om de temperatuur van je huis te verbeteren zonder ook maar één apparaat aan te hoeven zetten.

In de loop van mijn leven heb ik meerdere effectieve trucs ontdekt om mijn huis lekker fris en koel te houden, en vandaag deel ik er drie met jou.

Installeer zonnewering

Goedkope zonnewering is ontzettend effectief om de warmte buiten te houden. De zonnestralen verwarmen de binnenkant van je huis met een hoog tempo in de zomer, maar door deze te blokkeren met zonnewering blijft je huis heerlijk koel. Ook houdt het schadelijk UV straling tegen waardoor je vloerbedekking en meubels niet verkleuren door het zonlicht. Als je nog geen zonwering hebt, neem dan een kijkje op sungo-zonwering.nl om te kijken wat bij jouw huis past.

Houd alle ramen gedurende de dag gesloten

Door alle ramen overdag dicht te houden, voorkom je dat warme lucht het huis binnenkomt via het raam. Als je ramen openstaan op een veels te warme zomerdag dan is je woning in no-time dezelfde temperatuur als buiten. Zorg er dus altijd voor dat je de ramen overdag dicht hebt. Bovendien helpt het ook om koude lucht die al in huis is vast te houden door te voorkomen dat deze naar buiten ontsnapt.

Gebruik een ventilator of airco

Het gebruik van een ventilator is een goedkope manier om je huis koel te houden. De ventilator duwt de warme lucht van je af en naar buiten, waar het zich kan mengen met de koelere lucht die daar van nature aanwezig is. Plaats indien mogelijk een ventilator bij een raam, zodat hij koele lucht van buiten naar binnen kan zuigen. Dit heeft enkel nut als de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur, vooral ‘s avonds dus.

Hoewel airco’s duur zijn, doen ze wonderen in het afkoelen van een kamer. Zorg ervoor dat u er een gebruikt die de juiste afmetingen heeft voor uw huis, vooral als u weinig geld heeft voor deze uitgave. Airco’s zijn erg aan de prijs, het zou dus zonde zijn als je een veels te krachtige airco aanschaft terwijl je met een goedkoper model net zo goed je huis kan koelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *