Wat zijn de grootste kosten bouwen huis?

Het is een stap die bij velen als een droom wordt beschouwd en waar er dus naartoe gewerkt wordt: bouwen van een gelijkvloerse woning. Er zijn daar veel overwegingen waar er rekening mee gehouden zal moeten worden en zijn de kosten daar de grootste van.Voor een gelijkvloerse woning kunnen die met de juiste planning wel meevallen. Natuurlijk moet er altijd eerst gekeken worden naar het beschikbaar budget en kunnen dan de eerste stappen worden gezet.

Is er al een plek bekend?

en bouwkavel aanschaffen is niet alleen een kwestie van het beschikbaar hebben van het benodigd bedrag, maar moet er ook gekeken worden naar de vergunningsvoorwaarden die er zullen gelden. Dat zal allemaal invloed hebben op de gelijkvloerse woning. Ook zal de plek eerst bouwrijp gemaakt moeten worden. De grootste kosten zitten echter in bouw van de woning en wordt dat bepaald door de gekozen bouwstijl en woningtype.Bij een gelijkvloerse woning zal het in orde maken van alle vergunningen niet voor oponthoud zorgen. Daar kan er wel pas mee begonnen worden wanneer het bouwplan en de bouwtekening in orde zijn. De EPG-berekeningen horen er ook bij en geven ze aan hoeveel energie de woning zal gebruiken. Met de bouwkavel in orde gemaakt en alle vergunningen goedgekeurd, kan er met de bouw gelijkvloerse woning gestart worden.

Voor welk opleverniveau wordt er gekozen?

Een manier om flink op de kosten te besparen, is door zelf bepaalde werkzaamheden ter hand te nemen. Een gelijkvloerse woning zit eenvoudiger in elkaar en biedt dus op dat gebied meer mogelijkheden. Het huis kan zo casco of half casco worden opgeleverd. Bij de eerste keuze zal al het binnenwerk, installatie van elektra, gas en water, sanitair en tegelwerk niet meegeleverd worden met het huis. Een middenweg vormt de half casco-oplevering en zal er met een sleutelklare oplevering niet veel zelf gedaan moeten worden. Alleen de vloerbedekking aanleggen en de muren behangen resteert er om zelf uit te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *