Wat is online marketing?

Online marketing is het gebruik van webgebaseerde kanalen om een ​​boodschap over het merk, de producten of diensten van een bedrijf aan zijn potentiële klanten te verspreiden. De methoden en technieken die worden gebruikt voor online marketing omvatten e-mail, sociale media, display-advertenties, zoekmachineoptimalisatie, Google AdWords en meer. Het doel van marketing is om potentiële klanten te bereiken via de kanalen waar ze hun tijd besteden aan online lezen, zoeken, winkelen en socializen.

Tegenwoordig kan iedereen met een online bedrijf deelnemen aan online marketing door een website te maken en campagnes voor klantenwerving op te zetten tegen weinig tot geen kosten. Omdat dit enige expertise vergt, schakel je hiervoor beter een online marketing specialist in Rotterdam in. Een specialist, of ook wel online marketing consultant genoemd.

Voordelen van online marketing

Een belangrijk voordeel van het gebruik van online kanalen voor de marketing van een bedrijf of product is de mogelijkheid om de impact van een bepaald kanaal te meten, evenals hoe bezoekers die via verschillende kanalen zijn verkregen omgaan met een website. Van de bezoekers die converteren naar betalende klanten kan nader geanalyseerd worden welke kanalen het meest effectief zijn in het werven van waardevolle klanten. Je kunt je marketing dus als het ware meer gaan afstemmen op je doelgroep en dus efficiënter te werk gaan.

Digital marketing experts maken gebruik van tal van tools voor het opzetten van marketing campagnes. Sociale media en email marketing zijn hierbij twee belangrijke manieren om de doelgroep te bereiken. Ook is het opzetten van SEO en SEA, content marketing, display advertising erg belangrijk om online zichtbaarheid te creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *