Wanneer kun je een rozenstruik snoeien?

Rozenstruik Snoeien2

In een fleurige tuin zal geheid een rozenstruik staan. De schitterende bloemen die uitkomen in het voorjaar blijft prachtig. Daarnaast is het voor bijen ook een feest om het te zien! Maar hoe kan je het beste een rozenstruik snoeien? Daarnaast de belangrijkst vraag wanneer je dit het beste kunt doen.

In maart snoeien

Het snoeien van een rozenstruik kun je het beste in de maand maart doen. Dit heeft te maken met het feit dat de struik dan in het voorjaar optimaal kan groeien en zijn vorm blijft houden. Maar niet alleen het snoeien is van belang. Ook zal je ervoor moeten zorgen dat de struik ook ruimte genoeg heeft om te kunnen groeien. Verwijder dus de takken die elkaar kruisen om een zo schitterend mogelijke struik te behouden. Ook takken welke te zwak zijn om te kunnen groeien kan je het beste verwijderen. 

Als je het goed hebt gedaan zal je ongeveer tien centimeter boven de grond een struik overhouden. Uit de takken welke je hebt gesnoeid zullen snel nieuwe takken groeien en hieruit komt natuurlijk de schitterende rozen tevoorschijn! Op de website van Groei.nl vind je een handig filmpje waarin wordt uitgelegd hoe dat je dit het beste kunt verrichten. Dit geldt overigens wel alleen voor een struik. Heb jij bijvoorbeeld een klimroos? Dan zal je het snoeien geheel anders moeten aanpakken.

Rozenstruik Snoeien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *