Waarom kiezen voor een riccardia chamedryfolia?

De riccardia chamedryfolia is een populaire plant voor in het aquarium. De plant is in Nederland ook onder andere namen bekend. Zo wordt deze ook weleens de koraalmos genoemd. Daarnaast spreken mensen ook wel van de mini-pelia. De plant komt eigenlijk uit Zuidoost-Aziƫ, maar past perfect in een aquarium die je zelf bij jouw in huis opbouwt. Het is dan ook leuk om te bekijken wat je precies kijkt. Let daarbij echter wel net zo goed ook op wat ervoor gedaan moet worden om de plant in goede conditie te krijgen en houden.

De uitstraling van mos

De reden waarom de riccardia chamedryfolia zo populair is, is de uitstraling. Het is een mos met een mooie diepgroene kleur. Bovendien wordt deze niet te hoog. Maximaal groeit deze ongeveer tot 4 centimeter. Bovendien groeit deze ook nog eens heel traag. Het is daardoor dus een mooie bodem voor een aquarium waar iedereen op een goede manier van kan genieten. Het vormt een goede basis waarop andere planten te combineren zijn. Het is zeker ook de moeite waard om hier dus mee aan de slag te gaan. Zo kan je heel gemakkelijk zorgen voor een mooie bodem.

Groeit traag, maar gemakkelijk

De trage groei van de riccardia chamedryfolia wordt door veel liefhebbers als een voordeel gezien. Zeker in combinatie met wat de plant verder te bieden heeft. Zo kan deze namelijk overal overheen kruipen. Het groeit namelijk net zo gemakkelijk op hout of op steen. Het hecht zich gemakkelijk, waardoor het er dus direct ook heel mooi uit komt te zien. Dit betekent dus ook dat je wat gemakkelijker klaar bent. Je hoeft niet op zoek te gaan naar verschillende soorten. Deze mossoort groeit immers nagenoeg overal op en om. Dat is wel zo fijn.

Belangrijk in de verzorging

Het is wel belangrijk om enkele zaken op orde te hebben in de verzorging van de riccardia chamedryfolia. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen voormeer licht dan bij de gemiddelde plant in een aquarium. Hoewel het mos niet snel groeit niet heel hoog wordt, kan het op enig moment toch wel wat veel worden. Dan is inkorten van belang. Dit kan gewoon gemakkelijk door er een stuk af te knippen. Je hoeft er geen CO2 bij te voegen, maar het kan wel. Houd de temperatuur ergens tussen 20 en 28 graden Celsius. Zo krijg je een mooie plant.

Kijk voor inspiratie op Aquascaper.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *