Waarom is het belangrijk om op wolluis te laten controleren?

Een wolluis bestrijden is een praktijk die door veel particulieren wordt toegepast om zich te beschermen tegen insectenplagen, waaronder bloedluis. Wil je weten waarom het belangrijk is om een wolluiscontrole uit te voeren? Dat kan je hier lezen

Bestrijding met roofkevers

Een wolluis bestrijden is een methode die wordt gebruikt om insecten in je omgeving te bestrijden. Wolluizen zijn insecten die zich vrij snel ontwikkelen. Je kunt ze herkennen aan de schubplanten, die meestal gele bladeren hebben. Je zal merken dat als er een wolluis of bloedluis in je omgeving leeft, de bladeren van sommige planten in je huis bedekt zullen zijn met een wolachtige laag. Als je dit opmerkt, betekent dit dat het belangrijk is om een wolluis te bestrijden om deze insecten effectief te bestrijden.
De methode om ze kwijt te raken, is door gebruik te maken van hun natuurlijke vijand, namelijk de kever, die een roofzuchtig insect is. De kever, die bekend is onder de wetenschappelijke naam Cryptolaemus montrouzieri, is een schildluis die zich voedt met bloedluis en vele soorten schildluizen in alle stadia van hun levenscyclus. Ze legt haar eitje tussen de schildluizen, die na 5 dagen uitkomen. De keverlarven kunnen tot 30 schildluizen op een dag eten. Door een wolluis bestrijden uit te voeren, kan je deze natuurlijke vijand in je leefomgeving inzetten om deze soort uit te roeien.

Wolluizen binnenshuis bestrijden

Als je kamerplanten overspoeld zijn met wolluizen, is een wolluis bestrijden nodig om ze effectief te elimineren. In dit opzicht is het gebruik van kevers vaak niet de juiste aanpak. Voor dit soort problemen zijn verschillende oplossingen beschikbaar om deze insecten te bestrijden. Je kan bijvoorbeeld afwasmiddel, azijn of groene zeep gebruiken. Maar je kan ook water mengen met spiritus of een alcoholische oplossing om je  wolluis te bestrijden.

Je moet weten dat dit een werk is dat lang kan duren, omdat het veel tijd vergt. Je moet het bijna elke dag herhalen. Daarnaast is het ook mogelijk om spray te gebruiken. Je hebt ook de mogelijkheid om je planten met insecticiden te besproeien. Het is echter goed om advies in te winnen van professionals om tot een interventie van goede kwaliteit te komen. Op die manier kan je de beste formule toepassen om deze insecten doeltreffend te bestrijden. Het zou natuurlijk zonde zijn als deze luizen je planten zouden laten verzwakken of zelfs doden. Ook wil je voorkomen dat de luis zich van plant tot plant verspreidt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *