Waarom is een jaren ‘30 woning zo populair?

jaren 30 woning

Veel mensen zijn op zoek naar een jaren ‘30 woning. Een jaren ‘30 woning is dan ook razend populair. Maar hoe komt dit eigenlijk? In deze blog gaan we hier op in! 

Een jaren ‘30 woning zit vol karakter! 

Kenmerkend voor een jaren ‘30 woning: 

  • Horizontale lijnen
  • Brede dakoverstekken
  • Entree met luifel
  • Hoge plafonds
  • Paneeldeuren
  • Glas-in-lood ramen 

Al deze elementen zorgen voor veel karakter. Veel mensen ervaren een jaren ‘30 woning als ontzettend sfeervol. Maak het geheel af met een authentieke houten vloer, en je zit helemaal geramd! 

Kwalitatieve woningen komen uit de jaren ‘30 

Jaren ‘30 woning zijn niet alleen karakteristiek en sfeervol, ze zijn ook van gedegen kwaliteit. In de jaren ‘30 draaide het bij het bouwen van een woning om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Tegenwoordig staat er veel druk op het bouwen van een woning. Een woning moet zo snel mogelijk gebouwd worden. Hoge boetes kunnen het gevolg zijn van een vertraging in de bouw. In de jaren ‘30 werden er simpelweg ook betere materialen gebruikt dan tegenwoordig. Sterke materialen die lange tijd meegaan. 

Schaars

Nederland kent niet zo gek veel jaren ‘30 woningen. Er heerst dus schaarste. De vraag naar een jaren ‘30 woning is groter dan het aanbod. Ook dat is een logische reden waarom een jaren ‘30 zo gewild is. Kijk maar eens naar een woonprogramma waarbij iemand op zoek is naar een andere woning. Negen van de tien keer is de wens om in een jaren ‘30 woning te wonen. 

Gerelateerd: 

Ben jij in het bezit van een jaren ‘30 woning of heb je net een jaren ‘30 woning aangekocht? En ben je nog op zoek naar een mooie vloer? Bekijk de volgende links eens: 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *