Waarom de cactus zo prachtig is

Een cactus is een plant je vaak bent tegengekomen in oude tekenfilms zoals bugs bunny of Woody Wood Peck. Wanneer denkt aan het woord cactus denk je snel aan iets stekeligs en erg veel pijn. Misschien denk je ook wel aan bloed. Iedereen heeft zo zijn beeld van hoe een cactus zo moeten zijn en eruit zou moeten zien. Maar door de jaren heen zijn er meer aan tientallen verschillende cactussen ontdekt waarvan een paar lijken op een palmboom en onderzocht die allemaal dingen met elkaar gemeen hebben of niet met elkaar gemeen hebben. Planten hebben namelijk geen vaste structuur en kunnen wel eens van elkaar verschillen.

Over de cactus

Een cactus kun je vergelijken met een palmboom. Een palmboom heeft namelijk de gave om weinig water op te nemen en het goed vasthouden wanneer het nodig is. In warme landen of zelfs woestijnen maar cactussen leven kunnen cactussen wel eens nauwelijks tot geen water opvangen. Hierdoor is het belangrijk voor ze dat ze het water goed vast blijven houden zodat ze op de lange termijn door kunnen groeien of zichzelf voor te planten.Hij beste manier waarop de cactus water kan opvangen is door de wortels in de breedte te laten groeien en zo de kans veel groter wordt dat ze het langer overleven.

Het uiterlijk van de cactus

Het uiterlijk van een cactus is gebaseerd op de hoeveelheid voeding het binnen krijgt zoals licht, warmte, CO2 en zuurstof.Hoe meer voeding de plant  binnen krijgt hoe lichter en mooier het wordt.Wanneer een cactus dus niet genoeg warmte CO2 zuurstof en ligt krijgt zal het grijzig en lelijk worden. Dit kan de kans op overleving verkleinen en beïnvloeden, waardoor de cactus geen kans krijgt om groter en sterker te worden om zichzelf te redden in de natuur.Een cactus moet daarom erg goed verzorgt worden wanneer jij er eentje koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *