Voordelen van een groener kantoor

De kantoorplant – de groene zuurstofdispensers in het dagelijkse werk zijn in veel opzichten enorm populair. Planten zijn niet alleen goed voor de lucht in een ruimte, ze verhogen ook de productiviteit op je werk. Zoals tal van onderzoeken ondertussen hebben aangetoond, heeft een groen kantoor een aanzienlijke impact op de productiviteit van medewerkers. In een grootschalig onderzoek werden waarden tot 15 procent gevonden voor prestatieverhoging. Het staat buiten kijf dat weelderig groen op de werkplek een verder sober en somber kantoor siert. Volgens de onderzochte groep medewerkers voelden ze zich aanzienlijk gemotiveerder, tevredener en presteerden ze beter in een ruimte met kantoorplanten.

Kantoorplanten creëren een positief klimaat

In feite kunnen planten veel meer doen om een ​​aangename sfeer in een kamer te creëren. En letterlijk. Ze werken als een soort natuurlijke luchtreiniger, filteren stof uit de lucht en zetten kooldioxide om in zuurstof. Ze bevochtigen ook de droge ruimtelucht en zorgen zo voor een harmonieus binnenklimaat. Mensen worden ook rustiger in een groene omgeving! De verbondenheid met de natuur verricht wonderen. Het assortiment kamerplanten die niet veel water en zorg nodig heeft bestaat, want een kantoorplant wordt helaas af en toe verwaarloosd…

Geluiden worden permanent ingeslikt

En trouwens, nauwelijks opgemerkt, vooral grote planten met uitgesproken blad werken ook als biologische geluidsbescherming. Ze verminderen het geluidsniveau in een kantoor en kunnen zo een significant positief effect hebben op het stressniveau van de medewerkers. Wie zit er immers graag in een open kantoorruimte met een constant hoog geluidsniveau? Zoals met al het andere, is het natuurlijk niet voldoende om echte wonderen te verwachten van een enkele plant zoals een rubberboom, een palmlelie (yucca) of een drakenboom. Het is beter om je kantoor zo in te richten met meerdere planten en je zult snel merken dat deze op meerdere vlakken een positief effect hebben op je welzijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *