Verschillende soorten woonstijlen

Wanneer je op het punt staat om je huis in te richten heb je keuze uit verschillende stijlen voor je interieur. Zo heb je de industriele, de landelijke, de moderne en de natuurlijke stijl. Iedereen heeft weer zijn of haar eigen wensen en smaken, en daarom is de keuze in de verschillende soorten stijlen ook heel ruim. In dit artikel leggen we de verschillende soorten woonstijlen uit. 

Moderne woonstijl

Hou je van moderne woonstijl, dan hou je waarschijnlijk van lichte ruimtes met rechte vormen en strakke lijnen. Daarbij is meestal de eenvoud van belang. De meubels in deze woonstijl zijn meestal gemaakt van de materialen staal, aluminium, leer, chroom en kunststof en zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, wit, bruin en zwart. Soms in combinatie met accentkleuren. Wanneer je van moderne stijl houdt, dan hou je waarschijnlijk ook van exclusieve design meubels. Deze meubels vind je in allerlei woonzaken, en zo bijvoorbeeld ook bij Bastiaansen wonen, dé woonwinkel van Roosendaal

Landelijke woonstijl

Met de landelijke woonstijl haal je een beetje buiten naar binnen. Natuurlijke materialen, zoals hout en rotan, worden bij deze woonstijl vaak gebruikt. Zij voeren meestal de boventoon. Verder zijn de meubels die je in deze woonstijl ziet meestal niet uitgerust met allerlei soorten toeters en bellen. De eenvoud en simpelheid komt meestal naar voren. Verder maak je bij deze woonstijl veel gebruik van materialen zoals wol, katoen, linnen en beton. 

Natuurlijke woonstijl

Een wat robuustere en duurzamere woonstijl is de natuurlijke woonstijl. In deze woonstijl komen vooral houten meubels naar voren. Daarbij wordt veel gebruikt gemaakt van de kleuren bruin en groen. Ook zul je veel planten in deze woonstijl zien. 

Industriële woonstijl

Wat kenmerkend is voor de industriële woonstijl, is de look die je ook terugziet in oude panden en fabrieken. Daarbij kun je denken aan materialen zoals metaal, staal, beton, bakstenen en hout. Daarnaast zie je bij deze woonstijl hoge plafonds, grote ruimtes en industriële kenmerken zoals buizen terug. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *