Verschillende soorten haagplanten voor in jouw tuin

Wil jij graag een haag in je tuin hebben, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Er zijn ook heel veel verschillende soorten hagen beschikbaar die je kan plaatsen in je tuin. Deze hagen vallen wel onder enkele categorieën. Deze categorieën leg ik hieronder uit, zodat je in ieder geval al kan filteren om zo jouw favoriete haag te vinden. Wil jij een haag laten plaatsen? Klik hier voor een hovenier.

Bladverliezende hagen

Zoals de naam het al verklapt, deze soorten hagen verliezen hun bladeren. Uiteraard in het najaar of de winter, maar op welk moment dit precies gebeurt hangt af van de soort haag. Deze soort haag is populair vanwege het mooie blad of de mooie bloemen die in deze haag groeien. De populairste bladverliezende hagen zijn de haagbeuk, de beukhaag, de meidoornhaag en de ligusterhaag. 

Groenblijvende hagen

Deze hagen behouden hun bladeren het hele jaar door. Vandaar ook de naam. Ze blijven in de winter ook ‘groen’. Deze soorten hagen zijn in diverse groentinten verkrijgbaar, waar je precies de kleur kan kiezen die in jouw tuin past. De populairste groenblijvende hagen zijn de taxushaag, de buxushaag, de coniferenhaag en de laurierhaag. Snoei deze hagen regelmatig, zodat deze hagen goed vertakken waardoor je het hele jaar kan genieten van je groene muur. 

Snelgroeiende hagen

Tot slot zijn er nog de snelgroeiende hagen. Deze hagen zijn geschikt als je op korte termijn al wil genieten van een mooie groene haag. Deze hagen verdienen wel veel meer aandacht dan andere hagen. Ze moeten meer onderhouden worden en vaker worden gesnoeid, anders kan de haag verloren gaan. Twee populaire snelgroeiende hagen zijn de Hedera en de Leylandii Conifeer. 

Haagplant laten plaatsen? 

Wil je een haagplant laten plaatsen door een professional? Er zijn talloze tuinaannemers die bij jou de haag kunnen laten plaatsen, bijvoorbeeld Kous Hoveniers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *