Verschillende soorten dakbedekking

Het is belangrijk dat de dakbedekking professioneel verloopt. Je wil namelijk geen lekkages krijgen. Het gebruik van het juiste materiaal, constructies en de verwerking bepalen uiteindelijk de kwaliteit van de dakbedekking. Dakdekkersbedrijf Hoogezand werkt daarom ook met met specialisten die kunnen bekijken welk type dakbedekking geschikt is voor je dak. Klik hier voor meer informatie of kijken op de website van Totaal Daktechniek.

Maar welke soorten dakbedekking zijn er eigenlijk op de markt?

  • Dakpannen
  • Leien dakbedekking
  • Dakplaten
  • Rieten dakbedekking
  • Zinken dakbedekking
  • Extensief groendak

Dakpannen

Dakpannen zijn een erg populaire en relatief goedkope dakbedekking voor de hellende daken. Zo zijn er zowel betonnen als keramische dakpannen die gebruikt kunnen worden. Deze zijn hol en plat verkrijgbaar, afhankelijk van de helling van je dak.

Leien dakbedekking

Een lichte en wat meer exclusieve oplossing voor de dakbedekking is een leien dakbedekking. Het plaatsen van deze dakpannen kost wat meer tijd en geld ten opzichte van reguliere dakpannen.

Dakplaten

Dit is de goedkoopste vorm van dakbedekking. Dakplaten zijn platen van metaal, bitumen of kunststof. Deze zijn voordelig gezien deze gemakkelijk te plaatsen zijn en goedkoper zijn in de productie.

Rieten dakbedekking

Wanneer je voor een rustieke uitstraling wil gaan, is een rieten dakbedekking wellicht een uitkomst. Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een gesloten rieten dak, welke op een gesloten ondergrond om zo de brandveiligheid te kunnen waarborgen.

Zinken dakbedekking

Een zinken dak is een interessante keuze mocht je voor klassieke dakmaterialen gaat. Dit metaal is erg flexibel en duurzaam, maar hier hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje aan.

Extensief groendak

Een extensief groendak vergen minder onderhoud en zijn ook een stuk lichter dan andere vormen van dakbedekking. Dit groendak bestaat voornamelijk uit mos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *