Verschillende materialen in de bouw

Betonnetten

Tijdens de bouw van een woning of een ander gebouw krijg je te maken met verschillende materialen, beton is een van de belangrijkste materialen van een bouwwerk. Beton is echter van zichzelf niet sterk, het kan namelijk geen trekkrachten opnemen. Wil je dus een veilige vloer bouwen die je kunt belasten, dan kun je niet om betonnetten heen. De netten zijn gemaakt van betonijzer en worden gebruikt voor het vervaardigen van wanden en vloeren, in verschillende diktes zijn de netten verkrijgbaar.

Wapenen van beton

Om beton te wapenen wordt er altijd gebruik gemaakt van betonnetten, een betonnet bestaat uit verschillende staven betonijzer van een bepaalde dikte. Vaak zijn de staven van een betonnet aan elkaar gelast, zijn de matten op de werkvloer zelf vervaardigd dan is er meestal binddraad gebruikt. De mazen, dit zijn de gaten in de netten kunnen naar gelang wat nodig is groter of kleiner zijn. Voordat de netten worden geplaatst op de vloer, moet er wel rekening worden gehouden met de dekking die wordt bepaald door de constructeur.

Betonnetten

In de fabriek of op de bouwplaats

Vaak wordt er een keuze gemaakt afhankelijk van het aantal betonnetten wat nodig is om deze in de fabriek te laten maken of direct in het werk op de bouwplaats. Bij grotere bouwwerken worden de netten in de meeste gevallen in de fabriek gemaakt, zodat deze alleen op de bouwplaats verwerkt hoeven te worden in de vloer of wand. Bij de bouw van bijvoorbeeld een uitbouw voor een woning, wordt het net samengesteld in het werk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *