Veel gemaakte fouten bij badkamerrenovaties

Het renoveren van een badkamer is nog niet zo makkelijk. Er zijn ontzettend veel zaken om rekening mee te houden, waardoor foutjes er zo ingeslopen kunnen zijn. In deze blog komen de meest gemaakte fouten aan bod, zodat je deze fouten straks zelf niet meer maakt wanneer jouw badkamer eindelijk aan vervanging toe is.

Plannen

Goed plannen is het halve werk. En het plannen gaat niet alleen maar over de voorbereidingen en de werkzaamheden tijdens de renovatie maar ook over de tijd daarna. Zorg dat alles goed is uitgewerkt, het grove werk, maar zeker ook de details.

Bewegingsruimte

Op de tekening zag alles er goed uit, maar nu in de praktijk blijkt dat je moeilijk je kont kunt keren. Je stoot overal tegen aan en de blauwe plekken stapelen zich op. Niet echt handig. Zorg in de tekening voor voldoende bewegingsruimte, bouw deze in. Voor voldoende bewegingsruimte dient er om elk meubel/voorwerp heen minimaal 60 cm ruimte te zijn.

Verlichting

Een badkamer heeft veelal kleine tot helemaal geen ramen, dus is het noodzakelijk om goede verlichting aan te brengen. De perfecte combinatie van verlichting in een badkamer is een centrale plafondlamp, aangevuld met sfeerverlichting bij de wastafel en het bad en/of de douche. Zo heb je overal goed en genoeg licht en kun je ten minste zien wat je doet. Wil je zelf ook nog eens kunnen bepalen hoeveel licht er is, breng dan dimbaar licht aan.

Bergruimte

Veel mensen denken bij het inrichtingen van de badkamer alleen aan de voor de hand liggende zaken, zoals het bad en/of de douche, het toilet en de wastafel. Maar een badkamer heeft, net als elke andere kamer, ook gewoon opbergruimte nodig. Zet voor jezelf op een rijtje wat er allemaal in de badkamer opgeborgen moet worden en hoeveel ruimte je daarvoor nodig denkt te hebben. Denk daarom goed na over wat voor kasten je kwijt wilt in je badkamer en waar. Zo kunnen badkamermeubels, spiegelkasten en planken uitstekend als opbergruimte voor de badkamer dienen.

Ventilatie

In een ruimte waar vaak vocht aanwezig is, is goede ventilatie ontzettend belangrijk. Schimmel is dol op vocht, en om schimmel in de badkamer aan te pakken is het belangrijk dat het vocht goed en snel wordt afgevoerd. Zo kun je met een buisventilator 150mm en spirobuizen al een heel eind komen.  Vloerverwarming kan ook een handje helpen is het snel bestrijden van vocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *