Tips voor meer ruimte thuis

Ben je op zoek naar meer ruimte in je huis? Dan denk je al snel aan een Velux dakkapel. Toch zijn er meer mogelijkheden. Ben jij benieuwd? Lees dan verder. Hier worden een aantal tips gegeven waarmee je meer spullen in je huis kwijt kan en uiteindelijk nog meer ruimte kan creëren.  

Slim gebruik maken van hoge ruimtes

Op de slaapkamers van je kinderen nemen de bedden al een heleboel ruimte in beslag. Door slim gebruik te maken van hoge ruimtes, kan hier veel ruimte worden bespaart. Zo kun je in plaats van een normaal bed aan te schaffen voor je kind ook een hoogslaper kopen. Daarmee creëer je veel ruimte op een plek die normaal gesproken gevuld zou zijn. Onder een hoogslaper komt dan bijvoorbeeld plaats voor kledingkasten, een plek om huiswerk te maken of andere spullen op te slaan. 

Meubels met dubbele functies

Er zijn heel veel meubels beschikbaar die dubbele functies kunnen hebben. Daarmee kun je ook heel veel ruimte besparen. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel die je van binnen open kan doen, zodat je er spullen in opbergen kan. Verder zijn er ook een aantal meubels met lades, zoals bedden, bankstellen of tafels. Hier kun je bijvoorbeeld afstandsbedieningen, tijdschriften en boeken in kwijt. 

Meer licht binnenlaten 

Hiermee krijg je over het algemeen geen extra ruimte mee, maar het oogt wel veel ruimtelijker als je meer licht in je huis krijgt. Daarnaast zijn er ook opties om meer licht te krijgen én meer ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel serre. Daarmee zorg je op zolder voor veel meer lichtinval en door de schuin geplaatste ramen ook nog voor meer ruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *