Tips voor jouw beton ciré badkamer

Klaar om te verbouwen en een beton ciré badkamer aan te brengen? Voordat je deze keuze maakt, is het misschien wel fijn om eerst enkele dingen te overwegen en wat informatie op te doen. Hieronder zal ik enkele tips geven zodat jij helemaal klaar bent voor de verbouwing van jouw badkamer!

Aanbrengen

Het is handig om te weten dat beton ciré over tegels heen gestuct kan worden. Dit houdt dus in dat je niet heel jouw badkamer om hoeft te bouwen voor alleen het plaatsen van jouw beton ciré muur of vloer. Mocht je over je oude tegels heen willen stucadoren, is het wel aangeraden om een professional in te schakelen aangezien er eerst een primer aangelegd moet worden.

Wat wel zo is, is dat het aanleggen van een beton ciré vloer enkele dagen kan duren. Dit doordat bij het proces van het aanleggen er 5 verschillende lagen / coatings worden gebruikt om jouw vloer zo mooi en sterk mogelijk te maken. Doordat de verschillende lagen en coatings eerst op moeten drogen voordat er weer een nieuwe laag overheen gelegd kan worden, duurt het dus even voordat het eindresultaat daar is. Maar hey, alle goede dingen hebben tijd nodig, toch?

Onderhouden

Nu dat het aanbrengen van de beton ciré badkamer klaar is, is het ook handig om te weten hoe je jouw vloer en / of muur op de juiste manier kunt bijhouden zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben. Gelukkig is beton ciré vrijwel onderhoudsvrij, aangezien het materieel en de coating waaruit dit bestaat hiervoor zorgt. Zo is beton ciré waterbestendig, krasvrij, vuilwerend en slijtvrij. Doordat het naadloos is, is het ook hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Wel is het belangrijk om te weten om voorzichtig te zijn met een beton ciré vloer in je badkamer. Beton ciré zelf is namelijk niet waterdicht, maar de coating die wordt aangebracht zorgt hiervoor. Zodra je de coating beschadigd, kan dit er dus voor zorgen dat wanneer de vloer in veel aanraking komt met water, er een lekkage ontstaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *