Tips voor het kopen van verlichting

Verlichting is een erg belangrijk onderdeel in huis. Het zorgt niet alleen voor licht wanneer we het nodig hebben, het geeft ons interieur ook nog eens een gezellige sfeer. Maar niet alle verlichting past bij het interieur. Kies daarom voor verlichting die je inrichting gezellig en sfeervol maken en niet onpersoonlijk en koud. Maar hoe doe je dit precies? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wat voor functie?

Verlichting kan meerdere functies hebben. Denk maar aan basisverlichting, sfeerverlichting en functieverlichting. Elk soort verlichting wordt weer toegepast voor verschillende doeleinden. Bepaal daarom eerst wat voor soort lampen je nodig hebt. Basisverlichting is, zoals de naam al zegt, de standaardverlichting dat in elke kamer hangt. Denk bijvoorbeeld aan een simpele plafonniere. Functieverlichting daarentegen geeft juist weer een accent op een bepaalde hoek of item in huis. Denk maar aan een lampje op je nachtkastje voor bij het lezen of een lamp boven een schilderij. Met sfeerverlichting maak je een huis extra gezellig. Dit kan bijvoorbeeld een dimbare Philips Hue led strip zijn of spotjes.


LED verlichting

Hierna moet je nog bepalen of de verlichting volgens de LED technologie gemaakt moet zijn of dat je liever een traditionele gloeilamp wilt. Het voordeel van LED is dat deze soort verlichting langer mee gaat én energiezuiniger is. Zo heeft LED meer branduren in tegenstelling tot andere soorten verlichting en hoef je deze dus minder vaak te verwisselen. Doordat de lamp minder verbruikt, bespaar je daarnaast nog eens flink op energiekosten. Wie wil dit nou niet? Een ander voordeel van LED verlichting is dat de lampen niet heet worden. Zeker bij ouderwetse gloeilampen, kan het bolletje ontzettend heet worden. Je kunt je vingers makkelijk verbranden en het lampje kan zelfs doorbranden. Dit heb je bij LED niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *