Tips om je bedrijf te isoleren

Hoewel alle bedrijven tegenwoordig best goed geïsoleerd zijn, komt het nog wel eens voor dat je bedrijf toch koud aanvoelt of dat het tocht. Dit is natuurlijk niet erg prettig, maar gelukkig makkelijk te verhelpen. Door je woning goed te isoleren bespaar je daarnaast ook heel wat energie en geld. Zeker in de koude maanden is dit ideaal. Maar hoe kun je je huis isoleren? Wij vertellen er graag meer over in dit artikel, lees dus snel verder!

Isolatiemateriaal

Om warmte goed vast te houden in de woning, is het belangrijk dat je isolatiemateriaal goed is. Denk bijvoorbeeld aan geïsoleerde sandwichpanelen of schuim tussen de muren en vloeren. Dit houdt warmte vast en zorgt ervoor dat kou van buitenaf minder snel naar binnen kan dringen. Het isolatiemateriaal kun je eventueel zelf aanbrengen. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe groot de klus is en of je hier zin in hebt. Anders kun je altijd een specialist inhuren.

Sluit ramen en deuren

Dit is natuurlijk logisch, maar bij het isoleren van je woning is het belangrijk dat je je ramen en deuren goed sluit en zorgt dat er geen tocht naar binnen kan. Zorg er dus ook voor dat je brievenbus dicht is. Mocht er tocht nog steeds je huis binnen komen, kun je er voor kiezen om tochtstrips te kopen. Deze plaats je onder kieren van de deur of bijvoorbeeld het raam, waardoor er geen tocht meer het huis binnen kan dringen.

Radiatoren

Als je je verwarming aanzet in huis, is het verstandig om gebruik te maken van reflecterende folie. Deze plaats je achter de radiatoren. Zo geeft je radiator de warmte af aan je huis in plaats van de muren. Houd de radiator dus verder ook vrij, zodat de warmte goed je huis in kan. Dit betekent dus dat je de bank beter tegen een muur kan zetten en niet voor de verwarming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *