Tips om een goede werkplek te creëren thuis!

Steeds meer wordt er thuis gewerkt, maar niet iedereen heeft de ruimte ervoor. Hierdoor brengt thuiswerken naast de vele voordelen ook veel nadelen met zich mee. Het is dan ook geen verrassing dat een goede werkplek in huis een must is om productief te kunnen werken! In dit artikel vind je tips hoe je de beste werkplek kan maken in huis.

Zorg voor weinig afleiding

Helemaal als je thuiswerkt kan je snel worden afgeleid. De postbezorger die de post komt brengen of je buurvrouw die langsloopt, maar ook gillende en spelende kinderen in huis. Zorg daarom dat je werkplek zich ergens bevindt waar je de minste last hebt van al die afleidingen, zodat wanneer je werkt dat ook productief kunt doen. Mocht je thuiswerken in de zomer dan kan in de buitenlucht werken enorm bevorderend zijn voor je productiviteit. Om toch zo min mogelijk last te hebben van afleiding kan je een balkonafscheiding van glas laten plaatsen van bijvoorbeeld Metalura

Maak gebruik van daglicht

Daglicht is enorm belangrijk voor je productiviteit, dus als je goed werkt wilt verrichten zorg dat voor voldoende daglicht. Heb je toch een ruimte waar het daglicht beperkter is plaats dan extra verlichting. Hoe donkerder de ruimte hoe slechter je gaat werken namelijk. Niet alleen voor overdag, maar zeker als je thuis werkt en ook nog een huishouden moet runnen kan het soms gebeuren dat je ook in de avond moet werken en dan is goede verlichting wel van belang!

Zorg voor de juiste meubels

Niet alleen de locatie is van belang, maar ook de meubels waar je aan werkt spelen een belangrijke rol. Een goed bureau en de juiste bureaustoel zijn van belang. Kies daarom voor een verstelbare bureaustoel, zo kan je de stoel helemaal instellen naar wens op je eigen hoogte. Voor een bureau is het belangrijk dat het de juiste hoogte heeft om te werken. Je kan ook kiezen voor een zit sta bureau, zo kan je je houding afwisselen en de hoogte helemaal zelf afstellen samen met je stoel. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *