Tijd om de tuin aan te pakken?

container

De warme dagen naderen ons en veel mensen gaan daarom weer eens de tuin aanpakken. Soms is de tuin toch net niet wat je wil, of zijn de planten en het gras te lang gegroeid. Wellicht moet de heg weer even gesnoeid worden. Zo zijn er nog veel meer taken die in de tuin uitgevoerd kunnen worden om hem klaar te stomen voor de zomer. Wanneer je aan de tuin gaat werken, ontstaat hierbij veel groenafval. De makkelijkste wijze om dit te verwerken is middels een container groenafval.

Wat valt er onder groenafval?

Een container groenafval is logischerwijs alleen bestemd voor groenafval. Dit is echter een andere soort afval dan tuinafval. Onder tuinafval vallen allerlei uit de tuin komende materialen. Denk hierbij aan betegeling, stenen, schuttingen, hout, grond, en zo zijn er nog veel meer mogelijke materialen. Onder groenafval valt echter enkel letterlijk groen afval. Hiermee wordt dus beplanting en snoeiafval bedoeld, bijvoorbeeld gemaaid gras.

container

Wat gebeurt er met het groenafval?

Wanneer je een container vol hebt geladen met groenafval, wordt dit door het verhuurbedrijf van de container opgehaald. Vervolgens wordt het afval verwerkt. In het geval van groenafval wordt dit naar een composthoop gebracht om dit vervolgens daar te storten. Al het groenafval wordt daar vervolgens gecomposteerd en vergist. Hetgeen dat overblijft, namelijk compost, wordt daarna gebruikt om tuinen of moestuinen te voeden. Een ideale manier van recyclen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *