Problemen met drinkwater? Lees hier de eventuele oplossingen

In Nederland zijn we gezegend met een prima infrastructuur. Dit heeft betrekking op bijvoorbeeld ons wegennet, op onze energievoorzieningen en op ons drinkwater. In ons land is het water in principe te drinken, terwijl dit in veel andere Europese landen níet aan te raden is.

Uiteraard is het altijd mogelijk dat er plots vervuild drinkwater uit de kraan komt. En dat je door dit vervuilde drinkwater ziek wordt. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om snel iets aan de problemen met het drinkwater te doen.

Ga op zoek naar de oorzaak

Allereerst is het zaak dat je op zoek naar de oorzaak van het probleem gaat. Is er mogelijk sprake van bijzonder veel kalk in jouw water? Dan kun je dit oplossen met een waterontharder in jouw woning. Heb je nou last van legionella? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige; grote kans dat jouw buren hier ook last van hebben. In dat geval doe je er verstandig aan om een legionella beheersplan op te laten stellen.

Met andere woorden: je moet éérst weten wat de oorzaak is. Pas als dit duidelijk in kaart gebracht is, kun je op zoek naar een passende oplossing.

Installeer een waterontharder

Eén van de beste oplossingen is toch wel het installeren van een waterontharder. De ontharder zorgt ervoor dat het water minder ‘hard’ gaat worden; dit betekent dat het water minder kalk gaat bevatten. Kalk is niet alleen schadelijk voor bijvoorbeeld de leidingen, maar brengt ook een vervelende smaak met zich mee. Voldoende reden dus om een goede waterontharder aan te schaffen.

Kies voor een waterbehandeling

Waterproblemen komen niet alleen bij particulieren aan het licht, maar ook bij bedrijven. Mocht je als bedrijf zijnde nou problemen met het drinkwater hebben, doe je er verstandig aan om een waterbehandeling uit te laten voeren. In dat geval komt een professioneel bedrijf bij je langs om op zoek te gaan naar de beste oplossing. Wat de beste oplossing is, hangt onder meer van het soort bedrijf en de soort problemen af.

Laat de kraan even doorlopen

Merk je op dat het water uit jouw kraan nogal donker gekleurd is? Dan kan het geen kwaad om de kraan even door te laten lopen. Ja, dit is zonde van het water, maar je wilt dit donkere water echt niet drinken. Of gebruiken in de badkamer of bij het koken. Door de kraan even door te laten lopen, is de kans groot dat de problemen zich van zelf oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *