Populaire soorten tuinafscheidingen

fkh-r11-03-17-68

Bijna iedereen in zijn of haar leven krijgt wel eens te maken met tuinafscheidingen. De functie van een tuinafscheiding hangt af van de omgeving waarin je woont. Woon je bijvoorbeeld op het platteland? Dan is een tuinafscheiding ideaal om toe te passen om zo (boerderij)dieren op je erf te houden. Ook een sierpoort van F.K. Hekwerken mag dan niet ontbreken!

Ook is een tuinafscheiding ideaal wanneer je veel waarde hecht aan privacy rondom je woning. Door het plaatsen van een heg of een schutting is het vrij lastig om zo naar binnen te gluren. Zo kan je met een gerust gevoel in de tuin een krantje lezen.

Er zijn verschillende soorten tuinafscheidingen, de populairste soorten zijn:

Haag

De haag is de meest milieuvriendelijke soort tuinafscheiding. Deze tuinafscheiding is voor dieren de perfecte plaats om zich te schuilen en nestelen. Een goed onderhouden haag blijft in een veel betere conditie dan een schutting dat doet.

Tuinmatten

Het plaatsen van tuinmatten ter afscheiding van je tuin, is een natuurlijke, milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing als tuinafscheiding. Een tuinmat is verkrijgbaar in veel verschillende soorten materialen. Zo kunnen tuinmatten gemaakt worden van heide, wilgen, boomschors, riet of bamboe.

Bouwstaalmat

Een bouwstaalmat combineert de natuurlijke uitstraling met kwaliteit. Een bouwstaalmat bestaat uit betongaas in combinatie met houten palen. Dit betongaas is te verkrijgen in verzinkte of onverzinkte vorm.Verzinkte matten gaan langer mee vanwege de betere bescherming van het product door middel van een beschermlaag. Het plaatsen van een klimop bij een bouwstaalmat wordt geadviseerd wanneer je met deze tuinafscheiding genoeg privacy wil creëren. De klimop zorgt zelf dat deze zich zal verspreiden over de tuinafscheiding en dat deze volgroeid wordt. 

Schutting

Misschien wel de populairste soort tuinafscherming is toch wel de houten schutting! Deze schuttingen verschillen erg in prijs. Zo spelen hier de soort en de dikte van het hout een belangrijke rol. Wanneer je gebruik maakt van geïmpregneerd hout, ben je met een paar tientjes al klaar per scherm. Kwalitatief hoogstaand hout kan oplopen in de honderden euro’s per scherm. Let dus bij het uitzoeken van een houten schutting goed op je budget! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *