Planten en slakken

Planten behoren tot de belangrijkste delen van het leven. Alle levende wezens zijn afhankelijk van planten om te overleven. Het gehele menselijke lichaam hangt af van planten om te overleven, inclusief de huid, de longen, het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem. Planten vormen voedsel, die mensen én dieren eten. Planten helpen ook bij de bestuiving van bloemen en andere planten helpen om land en andere habitatten te creëren en plantenderivaten over de hele wereld te verspreiden.

Geschiedenis van de plant

Historisch gezien werden planten gezien als slechts één van de twee “koninkrijken” die alle levende wezens omvatten die geen schimmels waren, en alle dierlijke algen en protozoanen werden gezien als planten. Door onderzoek is echter aangetoond dat planten zowel fotosynthetische als aërobe (geoxygeneerde) cellen hebben. De cellen in aërobe (geoxygeneerde) planten gebruiken alleen energie uit de zon om energie te produceren die nodig is om nieuwe planten (de chloroplastcellen) te bouwen; Het fotosynthese omvat ook het gebruik van stikstof (ook nodig door planten) in de vorm van stikstofhoudend afval en in de accumulatie van een verbinding die covalente koolstof wordt genoemd. Planten hebben veel vijanden, in het wild maar ook in uw achtertuin. In deze blog gaan we specifiek in op slakken en wat u kunt doen om ze buiten uw tuin te houden.

Slakken verminderen

Slakken kunnen ervoor zorgen dat uw planten hun kleur snel verliezen. Soms veroorzaken ze het zonder dat u er zelfs van bewust van bent. Dit gebeurt wanneer de slakkenlarven (rupsen) het bladweefsel eten. Terwijl ze het bladweefsel eten, produceren ze een chemische stof die ervoor zorgt dat de plant zijn kleur verliest. Dit is één van de negatieve effecten die slakken op uw planten en tuin kunnen hebben. Er zijn verschillende manieren waarop u de groei van slakken in uw tuin kunt ontmoedigen. Het is mogelijk om aaltjes tegen slakken in te zetten. Slakken houden van donkere vochtige plekken, deze moet u proberen te ontwijken bij de aanleg van uw tuin. U kunt ook netten plaatsen over bloembedden om te voorkomen dat slakken de tuin binnenkomen. Dit maakt slakken bestrijden een stuk beter mogelijk. Slakken vormen een natuurlijke levensvorm in de natuur, dus het gebruik van natuurlijke afweermiddelen zoals goudsbloemen is een goede manier om te voorkomen dat ze uw tuin binnenvallen. Je kunt ook afweerstoffen tussen je planten plaatsen om hen te beschermen tegen slakken, omdat ze niet van deze afweerstoffen houden. U kunt ook een slakken voeder weg van uw bloemen plaatsen onder de grond om  slakken aan te moedigen om daar te voeden in plaats van op uw bladeren en bloemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *