Milieuvriendelijke radiatoren voor de toekomst?

Oude thermrad radiatoren vervangen of besluit welke modellen u in een nieuwe woning wilt gebruiken? Het is de moeite waard om elektrische eenheden te overwegen. Hoewel van oudsher onbetrouwbaar en kostbaar, hebben technologische vooruitgang geholpen. Er is ook een verschuiving van fossiele brandstoffen naar alternatieve energiebronnen. Elektrische verwarmingstoestellen zijn hierdoor een veel aantrekkelijkere optie gemaakt. Als u een grote tuin of dak ruimte heeft, kunt u rekening houden met zonne- of windenergie. Elektrische radiatoren hebben het extra voordeel dat ze extreem eenvoudig te installeren zijn. Net zo eenvoudig als ze in het stopcontact te steken of ze op uw elektriciteit aan te sluiten. Met de huidige efficiënte zonnepanelen en radiatoren kan uw verwarming zichzelf terugbetalen. Terwijl u ook de rest van uw huis van elektriciteit voorziet. Veel lokale autoriteiten zullen een deel of alle kosten voor hernieuwbare energiebronnen subsidiëren. Hierdoor wordt uw investering verminderd en tegelijkertijd wordt het milieu ontzien. 

Hoe veilig zijn elektrische radiatoren?

Sinds radiatoren voor het eerst in huizen werden geïntroduceerd, wenden mensen zich tot hen om hun kleding, handdoeken en ander linnengoed te drogen. Op het eerste gezicht is het heel logisch. In de wintermaanden heb je niet veel kansen om je was buiten op te hangen. Terwijl je radiatoren waarschijnlijk actief zijn. Ze bieden een warme, voor de hand liggende droogplek. Zelfs als u een wasdroger heeft, zijn sommige van uw meer delicate kleding waarschijnlijk niet geschikt om in de droogtrommel te drogen. Ondanks dit, hoewel radiatoren schijnbaar een geweldige plek bieden om uw wasgoed te drogen, zijn er een aantal redenen waarom u zou moeten overwegen om natte kleding ergens anders op te hangen.

Afgezien van andere problemen, isoleert het draperen van natte kleding of handdoeken over een elektrische radiator (en de meeste normale radiatoren) de warmte en voorkomt het dat deze goed circuleert. Dit heeft gevolgen voor alle kachels, maar bepaalde typen, zoals convectorradiatoren, werken door hete luchtstromen te creëren en zullen veel minder effectief zijn als ze bedekt zijn met nat materiaal. Bovendien kan het laten liggen van kleding op opslag of convectoren een ernstig brandgevaar opleveren.

Bron: Radiatoren Discounter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *