Met deze tips verleng je de levensduur van de batterijen van je zonnepanelen

De batterijen van de zonnepanelen zijn een enorm belangrijk onderdeel voor het gestroomlijnd laten functioneren van jouw onafhankelijke energiebron. Jouw batterijen zullen er namelijk voor zorgen dat jij energie kan opslaan voor momenten wanneer er geen zonlicht aanwezig is. Het is daarom  belangrijk om goed om te gaan met dit vitale onderdeel van je installatie. Wil je weten hoe jij het optimale kan halen uit de batterijen van je zonnepanelen? Lees dan snel verder!

Let op de omgevingstemperatuur

Wellicht heb je wel eens gemerkt dat de batterij van je telefoon enorm snel leeg gaat wanneer je te maken hebt met koude temperaturen. Dat is bij de batterijen van je zonnepanelen niet anders. Bewaar jouw batterijen daarom op een geschikte plaats. De batterijen van je zonnepanelen gedijen het best op kamertemperatuur, wat betekent dat tussen de 20 en 25 graden de ideale temperatuur is voor het garanderen van een lange levensduur.

Houd rekening met jouw oplaadgedrag

Om jouw batterijen van een lange levensduur te voorzien, is het belangrijk dat je de batterijen niet volledig ontlaad en niet te lang in ontladen toestand houdt. Wanneer je weet dat je de batterijen van je zonnepanelen voor een poosje niet zal gebruiken, zorg er dan voor dat je ze vooraf volledig oplaadt. Wanneer je de batterijen voor een lange tijd niet gebruikt, onthoud dan om ze minimaal ieder half jaar te herladen. Wil je meer weten hoe je rekening kan houden met jouw oplaadgedrag, vraag dan gerust om advies van de specialisten van Zonnekeus, de beste aanbieder van zonnepanelen met de hoogste rendementsgarantie.

Beperk het aantal batterijen

Een handige manier om de levensduur van jouw batterijen te verlengen, is om het aantal batterijen in het oplaadstation te beperken. Hoe meer batterijen er tegelijkertijd zijn verbonden, hoe hoger de weerstand, dat uiteindelijk kan zorgen voor ongelijkmatig opladen. Specialisten stellen dat je jouw oplaadstation in ieder geval moet beperken tot 16 batterijen en het liefste wat minder. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *