Met deze tips blijft je sierbestrating als nieuw

sierbestrating onderhouden

Wat liggen het terras, tuinpad en de oprit er weer prachtig bij met die nieuwe sierbestrating. Bleef het maar voor altijd als nieuw! Maar helaas, al na een paar weken is de nieuwigheid er al weer af en hebben zand, plantenresten en ander organisch materiaal zich al aan de tegels gehecht en begint het eerste onkruid de kop op te steken. Nog een paar weken later zijn de tegels verkleurd door groene aanslag… zonde natuurlijk! Het goede nieuws is: met deze tips van Sierbestratingsmarkt.com houd je jouw sierbestrating voor lange tijd als nieuw.

Jouw stappenplan

Het terras en de oprit schoonhouden is een kwestie van routine inbouwen. Door wekelijks onderhoud te plegen, voorkom je dat je op een gegeven moment uren werk nodig hebt of zelfs een bedrijf in moet huren om je sierbestrating in semi-originele staat terug te brengen.

1: Regelmatig vegen

Door elke week de bladeren, takken, zand en dode insecten weg te vegen met een harde bezem, voorkom je grotendeels dat deze zich aan de tegels of stenen hechten en niet meer loskomen.

2. Schoonmaken met water

Als je met de harde bezem in de weer bent en u komt erachter dat niet alle vuil loskomt, probeer het dan eens met wat water erbij. Grote kans dat je de tegels of stenen op deze manier wel schoon krijgt. Gebruik geen chemische middelen, want dit kan je sierbestrating beschadigen en de bodem eronder verontreinigen.

3: De hogedrukspuit erop zetten

Wanneer ondanks stap 1 en 2 toch nog een en ander aan organisch materiaal achterblijft, dat wordt platgetrapt of -gereden bij gebruik van het terras of de oprit, kan een hogedrukspuit uitkomst bieden. Ga wel na of uw sierbestrating hier geschikt voor is. Jouw specialist in sierbestrating kan je hierover adviseren.

4: Onkruid wieden

We houden van de natuur, behalve wanneer deze zich tussen onze tegels manifesteert. Wanneer je deze grassen en wilde plantjes hun gang laat gaan, piepen ze nog door de kleinste kiertjes omhoog richting de zon. Je kunt ervoor kiezen dit te laten zitten, maar dan neem je wel het risico dat je tegels en stenen scheef komen te liggen. Aan jou de keus of je regelmatig onkruid wilt wieden.

5: Groene aanslag verwijderen

Vooral op donkere, vochtige plekken kan groene aanslag ontstaan, doordat mossen en algen aan de oppervlakte vastgroeien. Dit is haast niet te voorkomen, maar wel te verhelpen. Hiervoor is speciale groeneaanslagreiniger verkrijgbaar.

Zo, nu kun je voor lange tijd van je sierbestrating genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *