Maak je tuin herfstklaar

De herfst heeft zich al langzaam laten zien en ook deze herfst zal jouw tuin het iets zwaarder te verduren hebben dan vorig seizoen. Er is minder lichtinval en de nachten worden kouder. Het is dus tijd om jouw tuin herfstklaar te maken zodat ook jouw tuin er in de herfst goed bij ligt. Maar hoe zorg je ervoor dat ook jouw tuin er goed bij ligt? Lees hier hoe jij je tuin herfstklaar kan maken!

Extra aandacht voor zomerplanten

Heb jij net voor de zomer planten gepoot die echt alleen geschikt zijn voor de zomer? Dan moet je deze planten extra veel aandacht geven. Allereerst is het belangrijk dat je per plant nagaat wat het best voor deze plant is per seizoen. Deze informatie is veelal te vinden op het internet. Daarnaast kun je in ieder geval in de nacht een zak om de plant doen, zodat er een isolatielaag wordt gecreëerd voor de koude nachten. Daarnaast zou je kunnen kijken of je de planten kan verpotten en binnen neer kan zetten. 

Kijk naar wintervaste planten

Als je toch een beetje bloemen en planten in je tuin wilt hebben kun je het beste op zoek gaan naar bloemen en planten die wintervast zijn. Dit kun je laten doen door een hovenier in Huizen zoals Rodenburg Tuinen. Zij weten vaak welke planten wel en niet kunnen. Er zijn ook genoeg planten die genoeg kleur hebben om de herfst een stukje vrolijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Struikheide die prachtig paars wordt. 

Een plek om buiten te blijven

Zoals we al zeiden worden de nachten in de herfst kouder en korter. Als je dan alsnog wilt genieten van je tuin, kun je eens kijken naar een plek waar je overdekt kunt zitten. Plaats een tuinhuisje waar je een kacheltje in kan plaatsen, zodat je hier het gehele jaar kan zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *