Lekkage in je dak? Laat het snel repareren

lekkage badkamer

Van alle problemen en mankementen die een woning kan hebben behoren lekkages zonder twijfel tot de meest vervelende. Zeker als het om een daklekkage gaat kunnen de gevolgen soms desastreus zijn. Je hebt dan namelijk niet alleen te kampen met een beschadiging aan het dak van je huis, maar binnenshuis kan door het binnen sijpelende of zelfs stromende water ook gemakkelijk schade ontstaan. Een snelle reparatie van je daklekkage is dan dus onmiddellijk je hoogste prioriteit. Bij voorkeur laat je dit doen door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd én dat over snelle en handige manieren beschikt om de precieze locatie van het lek op te sporen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen via infraroodtechniek, iets dat hoe dan ook geschikter is dan andere manieren om een lek te detecteren.

lekkage badkamer

Op of bij welke plekken komen daklekkages meestal voor?

In feite is het voor elke huiseigenaar handig om te weten op welke plekken daklekkage het vaakst voorkomen. Je kunt hier dan namelijk beter rekening mee houden op het moment dat je een nieuw dak laat aanleggen of je huidige dak laat inspecteren. Afijn, lekkages in het dak worden met name op of bij de volgende plaatsen waargenomen:

  • Langs plekken waar regenwater wordt afgevoerd.
  • Op of bij ventilatiegaatjes.
  • Aan de randen van bijvoorbeeld dakramen en lichtkoepels.
  • Bij aansluitingen met muren.
  • Bij plekken waar kabels, buizen of leidingen het huis verlaten via het dak. Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, dan heb je er hier misschien meer van. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *