Laminaat: makkelijk onderhoud en eenvoudig plaatsen

Laminaat makkelijk onderhoud en eenvoudig plaatsen

Je bent op zoek gegaan naar een nieuwe vloer voor de twee appartementen die je hebt gekocht voor de verhuur. Na een behoorlijke zoektocht ben je er uit en je kiest voor laminaat. Je hebt laminaat in Rotterdam en laminaat in Amsterdam nodig, want daar zitten de appartement die je hebt gekocht. Je hebt voor laminaat gekozen, omdat het vrij lang meegaat en een goede prijs heeft. Een ideale vloer voor verhuurappartementen. 

Makkelijk onderhoud

Laminaat vloeren zijn makkelijk in onderhoud. Ze beschikken over een toplaag, waardoor vuil niet door kan dringen. Laminaat vloeren zijn dan ook in een handomdraai weer schoon te maken. Zo heb je jarenlang plezier van jouw vloer. Wat ook veel gemak met zich meebrengt, is dat een laminaat vloer geen behandeling nodig heeft zoals dat vaak wel moet bij houten vloeren. Daarom kiezen mensen vaak ook voor deze soort vloer. Daarnaast hoef je tegenwoordig niet meer bang te zijn voor verkleuring bij het verplaatsen van meubels en kleden. De toplaag zorgt ook voor bescherming tegen zonlicht. 

Zelf plaatsen eenvoudig

Mensen kiezen ook snel voor laminaat, omdat je het heel makkelijk zelf kunt leggen. Hierbij een aantal handige tips wanneer je het zelf gaat leggen. Ten eerste is het belangrijk om laminaat 24 uur in de ruimte te laten liggen. Zo kan het wennen aan zijn omgeving. Zet het vooral niet tegen de muur, dan trekken de planken krom. Zorg voor een goede ondervloer die rekening houdt met vocht, warmte, geluid en de vloer vlak maakt. Een laminaat vloer leg je altijd in wildverband. Begin met een hele plank, vervolgens ⅓ plank en daarna ⅔ plank. Zo krijg je de mooiste vloer. Tot slot moet je altijd ongeveer 1 cm afstand houden tot de muur, zodat de vloer kan uitzetten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *