Klimaat in huis verbeteren, dit is waarom!

klimaat in huis

We brengen heel wat tijd door in huis (en op kantoor). Helemaal in de wintermaanden brengen we heel wat uurtjes binnen door. Daarom is het belangrijk om te letten op de luchtkwaliteit binnenshuis. Waarom? Omdat dit allerlei gezondheidskwaaltjes kan voorkomen. Daarnaast zorgt een aangenaam binnenklimaat (met een goede luchtkwaliteit) ervoor dat je je een stuk fitter en frisser zal voelen! 

Weetjes over eens slecht geventileerde ruimte:

Hoe weet je nu of het binnenklimaat goed is? Dit kun je meten! Door een CO2 meter in huis te plaatsen, kun je zien hoeveel ppm (parts per million) er aanwezig is in een ruimte. Voor een gezond binnenklimaat is het belangrijk om een grenswaarde van 900 ppm aan te houden. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is, kan dit voor allerlei nare kwaaltjes zorgen. We sommen er een aantal op: 

  • Hoofdpijn, vermoeidheid en sufheid (veelal toenemend tijdens de dag);
  • Overdracht van infectieziektes leidend tot een toenamen van het ziekteverzuim;
  • Verhoogd risico op astma-aanvallen.
  • Slijmvliesirritaties en andere aspecifieke klachten;
  • Verergering van allergie├źn;

Hoofdpijnklachten

Veel mensen ervaren hoofdpijnklachten als ze langere tijd binnen doorbrengen. Dit komt doorgaans doordat de luchtkwaliteit niet op peil is. Ventileren kan verlichting brengen. Of een blokje om (even wandelen). Thuis is het vaak relatief makkelijk om te ventileren. Op kantoor is dit een ander verhaal. 

Werk jij net als veel andere Nederlanders in een kantoortuin? De luchtkwaliteit is hier vaak benedenmaats. Krijg jij vaak hoofdpijn tijdens het werken op kantoor? Dan is het tijd om eens onderzoek te (laten) doen naar de luchtkwaliteit. 
Op zoek naar een CO2-meter voor in huis? Of zoek je naar CO2-meter horeca? Bekijk de luchtkwaliteitsmeters van Rovary eens! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *