Kledingkast op maat: weer eens wat anders

Als kind en ook tijdens het begin van mijn tienerjaren had ik een simpele kledingkast van Ikea in mijn kamer staan. Lekker makkelijk en goedkoop, want ik was toch nog in de groei. Maar tegenwoordig heb ik mijn eigen kledingkast op maat. Een kledingkast, helemaal voor mij en mijn wensen, op maat gemaakt, in de stijl die ik mooi vind en die ook nog eens past bij mijn slaapkamer.

Jij bepaalt

Samen met de bouwer van mijn kledingkast op maat hebben we gekeken naar hoeveel kastruimte heb ik nodig voor al mijn kleding en andere spullen die ik in de kast kwijt wil/moet. Zo hebben we samen de maten van de verschillende kastonderdelen bepaald. Er is gekeken naar of ik mijn shirts en truien liever opvouw of ophang, want op basis daarvan hebben we bepaald hoeveel kastelementen voorzien zouden worden van een ophangrails voor alle hangertjes en hoeveel kastonderdelen gevuld zouden worden met planken. Maar er is ook gekeken naar waar de kast komt te staan, om zo te bepalen welke draairichting de deuren zouden krijgen om het natuurlijke licht zo optimaal mogelijk te benutten.

              Maar naast van die praktische zaken als hoeveel ruimte heb je nodig en welke kant op gaan de deuren open, heb jij het ook voor het zeggen wat houtsoort(en) betreft. Welke houtsoort vind je mooi? Welke houtsoort past bij de stijl van je slaapkamer of je huis? Ikzelf koos ervoor om mijn kledingkast op maat te laten maken van resthout. Dat houdt in dat de meubelmaker allemaal restjes hout gebruikt die hij/zij nog had liggen, om daar dan een mooi en uniek geheel van te maken. Zo is geen elke deurfrontje hetzelfde in mijn kledingkast op maat. Er is vuren in verwerkt, berken, bamboe, eikenhout, je kunt het zo gek niet bedenken. Eén ding is zeker: door voor een kledingkast op maat te kiezen, haal je echt iets unieks en eigens in huis. Iets om trots op te zijn.

Ben je na het lezen van dit stuk je kledingkast van Ikea of welke andere groothandel helemaal zat, en wil je nu ook je eigen kledingkast op maat? Neem dan eens een kijkje op https://www.elkekastopmaat.nl/. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met het samenstellen van je eigen kledingkast op maat. Begin vandaag nog met ontwerpen en zie hoe jouw visie tot leven komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *