Kantopsluiting: cruciaal onderdeel van een volledig mooi gelegde kunstgrasmat

kunstgras

De laatste jaren lijkt kunstgras definitief te zijn doorgebroken tot in de tuinen van vele duizenden mensen. Had kunstgras enkele decennia terug nog het imago van duur of niet fraai, inmiddels is dat allang niet meer zo. De prijzen van kunstgrasmatten zijn tegenwoordig heel redelijk en qua uiterlijk valt er nauwelijks nog onderscheid te maken met natuurlijk gras. Daarbij heb je bij de kunstmatige versie natuurlijk het enorme voordeel dat je er bijna geen onderhoud aan hebt. Wel is het zaak je kunstgrasmat goed aan te leggen en netjes af te werken. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je gebruikmaakt van kantopsluiting. Dit zorgt er ten eerste voor dat je mat keurig op zijn plek blijft liggen en dat de zijkanten van je grasmat niet zichtbaar zijn. Maar kantopsluiting biedt meer voordelen dan dat alleen. Lees verder om er het fijne van te weten.

Extra voordelen van kunstgras met kantopsluiting

Wanneer je kunstgras gebruikt en je brengt daarbij ook kantopsluiting aan, dan heb je daar de volgende extra baten bij:

  • De kantopsluiting vormt een fysieke barrière voor onkruid. De kans dat er dan nog onkruidvorming voorkomt is daarmee bijna verkeken.
  • Je grasmat wordt nog beter beschermd tegen menselijk gebruik en heftige weersomstandigheden.
  • De mat blijft perfect op zijn plek liggen en verschuift dus ook niet plotseling wanneer mensen erop aan het rennen zijn.
  • De kans dat de ondergrond verzakt is dankzij kantopsluiting veel kleiner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *