Je woning laten taxeren: in diverse situaties een zinvolle actie

taxateur Venlo

Een huis laten taxeren is iets dat je in verschillende omstandigheden kunt laten doen. Bij het verkopen of juist kopen van een huis kun je dit doen, maar ook kun je een taxatierapport nodig hebben bij het aanpassen of oversluiten van een hypotheek of bij het aantonen dat de door een instantie vastgestelde WOZ-waarde te hoog is. Je kunt voor een taxatie bovendien diverse instanties inschakelen. Soms hebben hypotheekverstrekkers eigen gekwalificeerde taxateurs in hun netwerk, maar je kunt ook je eigen taxateur in Venlo inzetten of het taxeren van je woning. Taxeren houdt hierbij simpelweg in dat je de huidige waarde van een huis laat vaststellen. Hieronder lees je op basis van welke aspecten dat gebeurt.

taxateur Venlo

Wat zijn belangrijke onderdelen van een taxatierapport? 

Een compleet samengesteld taxatierapport kan in principe een paar honderd verschillende kleine en grotere onderdelen bevatten. De belangrijkste onderdelen zijn onder meer de volgende:

  • De ligging van de woning, ook ten opzichte van belangrijke voorzieningen als supermarkten, winkels en het openbaar vervoer.
  • De aanwezigheid en de staat van voor- en achtertuin.
  • Van de ruimten in huis zijn vooral de keuken en badkamer belangrijk. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe nieuw het is (of hoe nieuw de belangrijkste apparatuur is) en de staat van onderhoud.
  • Ook de leeftijd en de staat van de CV-ketel is een relevant punt.
  • De aanwezigheid van gunstige extra’s zoals ingebouwde kasten, dakkapellen en/of raamdecoratie.
  • De prijzen van woningen in de buurt die onlangs verkocht zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *