Internationale verhuizing

Verhuizen naar een ander land: doe dat altijd met een verhuisbedrijf

Bijna alle mensen maken in hun leven wel een paar verhuizingen mee. Zo’n verhuizing, hoe ingrijpend het ook kan zijn, hoort wat dat betreft simpelweg bij het leven. Meestal zie je dat mensen volop hulp inroepen van familieleden en vrienden om voor, tijdens en na de verhuizing te helpen. Deze hulp wordt dan vooral geboden op de verhuisdag zelf, namelijk met het leegruimen van de oude woning en het ‘vullen’ van de nieuwe woonruimte. En we geven toe: bij verhuizingen waarbij de beide woningen op korte afstand van elkaar staan kan dit ook prima. Bij een internationale verhuizing ligt dit echter totaal anders. Wanneer je naar buitenland verhuist kun je namelijk nu eenmaal niet verwachten dat (vele) vrienden met je meerijden en vervolgens, na het voltooien van het sjouwwerk, weer terug naar Nederland rijden. Een verhuisbedrijf inschakelen is dan ook het enige logische alternatief als je deze spannende stap onderneemt. Hieronder lees je meer over welke factoren de prijs van zo’n verhuizing bepalen en ook vind je tips op basis waarvan je een verhuisbedrijf kunt selecteren.

Deze aspecten beïnvloeden de prijs van je verhuizing

Iedereen die voor een internationale verhuizing staat wil natuurlijk graag weten hoeveel de inzet van een verhuisbedrijf gaat kosten. Welnu, dat is op voorhand helaas niet zomaar te zeggen. Wel is bekend dat de prijs zal worden vastgesteld op basis van een aantal factoren, te weten:

 • Wat is de afstand tussen je huidige en je toekomstige woning?
 • Wat is ongeveer het volume van de inboedel die je wilt overhevelen?
 • Met hoeveel professionals zal de klus uitgevoerd worden en hoeveel arbeidsuren zal dit gaan kosten?
 • Wil je je inboedel tussentijds ook nog opslaan in bijvoorbeeld een loods, omdat je je toekomstige woning nog moet aanschaffen?
 • Maak je gebruik van een erkend verhuisbedrijf, of neem je de gok en kies je een niet-erkend verhuisbedrijf in de arm?
Internationale verhuizing

Kenmerken van een ideaal verhuisbedrijf

Als je inderdaad een verhuisbedrijf wenst in te zetten om je (internationale) verhuizing in goede banen te laten leiden, kies dan een bedrijf dat aan deze voorwaarden voldoet:

 • Bij voorkeur kies je een erkend verhuisbedrijf, zeker bij internationale verhuizingen waar veel van af hangt.
 • Een verhuisbedrijf dat al vele jaren ervaring in het vak heeft.
 • Een bedrijf dat meerdere verhuizers in dienst heeft, zodat er altijd vervanging geregeld kan worden zodra er eens iemand plotseling ziek of afwezig is. Je verhuizing hoeft dan dus nooit uitgesteld te worden. 
 • Een organisatie die op zijn website, in zijn brochures en/of in zijn algehele communicatie transparant, eerlijk en open is.
 • Een verhuisbedrijf met specialisten die op een respectvolle en voorzichtige manier omgaan met je inboedel.
 • Een verhuizer die tegen aantrekkelijke tarieven ook extra diensten aanbiedt. Hierbij kun je denken aan de tijdelijke opslag van je inboedel, zakelijke verhuizingen en zogeheten deelverhuizingen.

Een bedrijf dat met een offerte op de proppen komt waarop duidelijk vermeld staat voor welk aspect welk bedrag gerekend wordt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *