Ieder (regen)drupje op de gloeiende plaat helpt!

Voor het eerst in jaren was het Nederlandse voorjaar van 2021 weer erg nat. Persoonlijk vond ik dit een groot genot. Het heeft ervoor gezorgd dat alle flora een blakende gezondheid toont. Grasvelden als biljartlakens strekken zich overal in het land uit. Het eindeloze raapzaad in de berm van de snelweg maakt iedere autorit een vrolijke gelegenheid. De laatste jaren was het rond deze tijd veel slechter gesteld in de natuur. Al rond april berichtten de media vorig jaar over een lage grondwaterstand en een dreigende droogte. Het is te verwachten dat deze droge maanden de komende jaren steeds meer terrein winnen op de verfrissende lentemaanden van 2021. Hier kan gelukkig iedereen iets aan doen. Korter douchen, minder sproeien en minder vlees eten zorgen er allemaal voor dat er water wordt bespaard. Er is echter nog een manier van waterbesparing waarvoor geen enkel offer nodig is. Dit wil ik in deze blog graag met u delen. Ik heb het namelijk over het plaatsen van een capi regenton in uw achtertuin!

Een oplossing voor de meest droge periodes van het jaar

Tijdens de meest droge dagen van het jaar roept de regering soms ons als burgers al op om niet te sproeien en het wassen van onze auto's even uit te stellen. Het lijkt niet te voorkomen dat dergelijke oproepen de komende jaren vaker voor gaan komen. Zoals al gezegd kan iedereen meehelpen om de toenemende droogte tegen te gaan. Als individu is een gedragsaanpassing wellicht een druppel op de gloeiende plaat, maar als we allemaal meedoen vormen onze gezamelijke druppels een welkome afkoeling van de gloeiende plaat die onze aardkorst heet. Een capi regenton is wat mij betreft een leuke en laagdrempelige manier om uw druppel bij te dragen. Bij een regenbui vangt u regenwater op, dat u vervolgens kunt gebruiken als u het nodig hebt. Als drinkwater is het niet geschikt, maar om de planten te sproeien of de auto te wassen (beide waterintensieve activiteiten) vindt u in het regenwater een zeer geschikte toepassing.

Een capi regenton is in alle opzichten een milieuvriendelijke keuze

Als u dan toch bezig bent om iets goeds te doen voor de wereld, dan valt het natuurlijk rauw op uw dak als ik u nu zou vertellen dat een capi regenton wordt geproduceerd in China en pas na een lange, vervuilende reis in uw achtertuin aankomt. Het doet me dan ook deugd om te vertellen dat dit níét het geval is! Een capi regenton wordt namelijk voor het grootste deel geproduceerd in ons eigen Tilburg. Deze lokale productie hoort ook bij de wereld van morgen. Een schone wereld waarin er genoeg water is voor alle bomen, dieren en mensen. Wilt u bijdragen aan deze wereld? Denk dan eens na over de aanschaf van een capi regenton!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *