Hoe werkt een hottub?

Luxe hottub

De hottub kun je gebruiken voor een heerlijk momentje rust. Bij de spa kan je een tijdje een hottub gebruiken om zo te genieten van je dagje wellness. Ook is het mogelijk om er een te kopen. De prijs is vaak wel een paar duizend euro, maar dan heb je ook wat. Natuurlijk heb je ook verschillende soorten hottubs. Een hottub is natuurlijk anders dan een jacuzzi of een whirlpool, maar heeft ook zijn varianten. Er zijn houtgestookte hottubs, elektrische, maar ook hottubs met bubbels.

Hoe gebruik je een hottub?

Een houtgestookte hottub van Welltub is makkelijk te gebruiken. Als eerst moet de hottubs worden gevuld met water voordat je begint met stoken. Wanneer je begint met het stoken in de hottub kachel is het water in de hottub met één à twee uur op een aangename temperatuur. Dit hangt af van de grootte van de hottub, maar ook de sterkte van de kachel en temperatuur van het water voordat je begint. Wanneer het water een goede temperatuur heeft, kan je erin plaatsnemen en genieten.

Onderhoud

De hottub heeft wel onderhoud nodig, maar wees gerust want de kuip kan je makkelijk reinigen. Met schoonmaakmiddelen en een doekje heeft snel weer netjes. Voor het onderhoud van het water kan je ervoor kiezen om geen enkel reinigingsmiddel in het water te gebruiken. Het water zal dan maximaal 1 week bruikbaar blijven, maar dit hangt ook af van wat jij zelf vindt. Als je wel een reinigingsmiddel in het water gebruikt, kan dit bijvoorbeeld Aquaclean zijn, want het is een milieuvriendelijk middel. Om het water schoon te maken kan er een filtersysteem worden ingebouwd. Deze pomp reinigt het water en haalt het vuil eruit. Met de filterpomp zal het water ongeveer een maand tot anderhalve maand goed zijn. Als je daar nog een UV-filter aan toevoegt, zullen 90% van de bacteriën dood worden gemaakt. In dat geval kun je tot wel 2 tot 2,5 maand met het water doen. Wil je een eigen hottub kopen? Dat kan gemakkelijk en snel online!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *