Hoe moet je droogbloemen verzorgen?

Normaalgesproken blijven droogbloemen- en boeketten ongeveer een halfjaar tot een jaar houdbaar, maar wel zolang de droogbloemen goed worden verzorgd. Droogbloemen groothandel zullen deze tips vaak geven zodat je er voor kunt zorgen dat je nog lang plezier hebt van je droogboeketten.

Verzorgingstips voor droogboeketten

Het belangrijkste advies is om je droogbloemen niet in direct zonlicht te zetten. Droogbloemen- en boeketten blijven het mooist wanneer ze binnenhuis ergens in de schaduw staan of op een plek waar veel of regelmatig schaduw komt. Als je ze wel in direct zonlicht laat staan, kunnen de kleuren vervagen of, nog erger, kunnen de bloemen nog erger uitdrogen en uit elkaar beginnen te vallen. Ook is het belangrijk om te onthouden droogbloemen- en boeketten weg te houden van ruimtes met veel vocht. In dit soort omgevingen kunnen droogbloemen hun kleur verliezen en gaan hangen. Vermijd dus plekken zoals het toilet of de badkamer.

Gedroogde bloemen zijn kwetsbaarder dan normale, verse bloemen. Het is daarom van groot belang dat je heel voorzichtig met ze omgaat. Pak droogbloemen altijd vast bij de steel en probeer niet tegen ze aan te stoten. In ieder geval niet te vaak. Als je ze moet afstoffen, gebruik dan liever een Swiffer in plaats van een (harde) stofdoek.

Lange houdbaarheid

Vergeleken met normale bloemen en boeketten die slechts in zeldzame gevallen iets langer dan een weekje meegaan, kun je jarenlang plezier hebben van je droogbloemen- en boeketten. Droogboeketten gaan ongeveer een halfjaar tot een jaar mee, maar met uitstekende verzorging kunnen ze zelfs tot drie jaar na aankoop nog meegaan. Hierdoor kan de prijs van een droogboeket wel iets hoger liggen dan een normaal, vers boeket. Toch ben je uiteindelijk wel goedkoper uit nadat het verse boeket al snel vervangen moet worden.

Vraag om advies bij je droogbloemen groothandel of bloemwinkel voor meer tips hoe je je droogboeketten het langst goed houdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *