Hoe kom je af van ratten in je woning?

Niemand wil leven met ratten in huis. De volgende tips kunnen je helpen hoe je van ratten af komt in je huis.

1. Inspecteer het huis

Voordat je van je ratten af kunt komen, zal je je huis moeten inspecteren om uit te zoeken waar de ratten vandaan komen. Inspecteer hierbij de buitenkant van het huis. Let hierbij op beschadigde afvoeren, gaten rond ventilatieopeningen, ruimtes in de fundering en overige scheurtjes voor duidelijke toegangspunten.

Kijk in het huis naar de ventilatieopeningen, afvoeren, leidingen van apparaten en andere mogelijke openingen.

2. Dicht de kieren af

Ratten hebben aan een kleine opening al voldoende om je huis binnen te komen. Dicht daarom alle kieren in uw binnen- en buitenmuren af. Ratten kunnen namelijk al door openingen glippen waar slechts ruimte is voor twee vingers. Door het kitten of plaatsen van cement op de kieren kunnen deze worden gedicht.

3. Opruimen

Ratten houden van beschutting en schuilplaatsen. Een van de beste manieren om van ratten af te komen zonder gif is het elimineren van hun schuilplaatsen. Ruim afval op rondom je huis en zorg dat ze zich nergens kunnen nestelen. Bewaar het afval in gesloten vuilnisbakken.

4. Overweeg vallen

Wanneer je vallen plaatst, zorg er dan voor dat je er veel van gebruikt en dat je de vallen plaatst op plaatsen waar veel activiteit is. Gebruik pindakaas, ongezouten zaden, bananen of appels als lokaas.

5. Bel een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf

Wanneer geen van deze tips hebben geholpen, neem dan contact op met ongediertebestrijding Ermelo om deze professioneel op te laten ruimen. De specialisten van MdB ongediertebestrijding helpen je graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *