Hiervoor moet jij naar de hoofdstad van Friesland

Leeuwarden (op zijn fries Ljouwert) is de hoofdstad van Friesland en een van de oudste steden van Noord-Nederland. Misschien staat deze stad niet meteen bovenaan jouw lijstje als je een weekend weg gaat boeken. Maar deze stad is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. We vertellen je hier waarom:

  • De stad kent heel veel leuke en goede musea om te bezoeken. Denk hierbij aan het Fries Museum of het Verzetsmuseum. 
  • Niet alleen Pisa heeft een scheve toren. Leeuwarden heeft deze ook en je kunt hem ook nog eens beklommen. Het is de Oldehove toren die is gebouwd in 1529. Met goed zicht kun je zelfs de Waddeneilanden zien. Je kunt ook de Achmeatoren beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Deze staat wel gewoon recht. 
  • Houd je van street art? Op verschillende plekken in de stad is street art te bewonderen. Hiervoor heb je zelfs een speciale tour. 
  • Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe een gevangenis er van binnen uitziet? In het oude gevangenis Blokhuispoort kun je een goede indruk krijgen en door de oude gevangenis lopen. Inmiddels zitten er meerdere andere functies in het gebouw. 
  • Wil je lekker shoppen? Dan kun je jouw lol op in Leeuwarden, want daar kun je echt volop shoppen. Ze hebben zelfs een winkelstraat die is uitgeroepen tot winkelstraat van het jaar. 
  • Als je een bezoekje brengt aan een stad, wil je daar natuurlijk ook lekker eten, drinken en overnachten. Ook dat is in Leeuwarden te vinden. 

De ideale stad dus om een keer heen te gaan. Heeft dit je zelfs overtuigd om te gaan verhuizen naar Leeuwarden? Voor de beste en no-nonsense makelaar Leeuwarden ben je bij De Vos Makelaardij op het juiste adres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *