Hier begint de gezondheid van planten

Naast de juiste standplaats voor uw planten speelt de kwaliteit van de potgrond een doorslaggevende rol voor een gezonde en snelle groei. Met hoogwaardige potgaarde zorg je voor een stressvrije groei en creëer je een ideale basis voor weelderige bloemen en hoge opbrengsten. Er is ook de mogelijkheid om speciale toevoegingen in de grond te gebruiken om uw groene favorieten te voorzien van sporenelementen en voedingsstoffen uit de wortels.

Wat is het verschil met gewone tuinaarde?

Naast de juiste standplaats voor uw planten speelt de kwaliteit van de potaarde een doorslaggevende rol voor een gezonde en snelle groei. Met kwalitatieve potgaarde bent u optimaal voorbereid op het verpotten van kamerplanten of het opfrissen van uw bloemen-en plantentuin.

Een hoogwaardige mix bevat turf,belangrijke sporenelementen, vulkanische klei en aggregaten voor een stressvrije groei en een uitbundige bloei en hoge opbrengsten.

Dit zal je niet bereiken met gewone tuinaarde. Deze wordt vooral verkocht voor het ophogen of egaliseren van een tuin.

Verschillende soorten afhankelijk van de planten

Planten verschillen en hebben dus verschillende behoeften hebben. Of het nu gaat om bloemen, kruiden of bomen, balkon- of tuinplanten, kamerplanten …, voor elke plant is er een optimale ,geschikte potgrond.

Vraag zeker raad bij een plaatselijk tuincenter ,en ook online zijn er best wel veel goeie websites met handige tips. Meestal hebben winkels eigen huismerken en ook enkele bekende topmerken.

Koop een potmix met een hoge productkwaliteit, uw plantjes zullen u dankbaar zijn.

 Op zoek naar een alternatief voor potgrond?

Kleikorrels zijn een populair alternatief voor klassieke bloemaarde. Dit substraat maakt de verzorging van planten gemakkelijker door water op te slaan in de afzonderlijke korrels en dit geleidelijk af te geven aan de plantenwortels. Dit beschermt uw gewassen tegen uitdroging en krijgt altijd de ideale irrigatie zoals vereist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *