Het belang van duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Er is een overschot aan plastic afval en het recyclen ervan is ook niet altijd de beste optie. Op het moment zijn plastic rietjes zijn niet meer verkrijgbaar en vind je zonnepanelen op steeds meer plekken terug. Daarnaast zijn veel verpakkingen milieuvriendelijker en zijn steeds meer mensen zich bewust van hoe belangrijk het is om een duurzame materialen te kopen.

Dopper

De meeste van jullie kennen het merk Dopper wel. Dopper is een bedrijf dat stop zegt tegen single-use plastic flessen. Dit bedrijf biedt de mogelijkheid om herbruikbare flessen te kiezen in plaats van single-use flessen die na een keer gebruiken. In de prullenbak belanden. Dit zorgt voor minder plastic vervuiling en ze helpen hiermee de planten & vissen in de oceaan, het milieu en waarschijnlijk de gezondheid van de mens. Elk jaar belandt er 8 miljoen ton plastic in de oceanen en dat moet verminderd worden. Dopper zorgt er ook voor dat je een fles kan personaliseren zodat het aantrekkelijker wordt om deze flessen te kopen.

Bamboe jaloezieën

Jaloezieën zijn echte sfeermakers in huis. Tegenwoordig wordt er erg vaak gekozen voor bamboe jaloezieën. Bamboe is erg milieuvriendelijk, dit omdat het volledig afbreekbaar is en het sneller groeit dan hout. Bamboe is uitgeroepen tot de snelst groeiende houtsoort ter wereld, hierdoor kan bamboe vaker worden geoogst. Dus je hoeft je er geen zorgen over te maken dat bamboe op raakt. Alleen milieuvriendelijk is natuurlijk niet genoeg, de jaloezieën moeten ook mooi zijn en dat zijn de meesten zeker. 

 

Bamboe jaloezieën zijn een stuk dunner dan die van hout. Dit zorgt voor meer licht en meer controle over de lichtinval. Deze dunne lamellen zorgen voor een chique en luxe uitstraling wat positief bijdraagt aan het interieur.

Milieuvriendelijk drinken

Tegenwoordig zijn bijna overal de plastic rietjes uit het schap en worden er papieren rietjes verkocht. We zijn het over twee dingen allemaal eens. Het is milieuvriendelijk, maar geen prettig alternatief. Na een tijdje worden de papieren rietjes slap en kun je er amper uit drinken. Ook is de papiersmaak niet erg aangenaam. Hier is ook een alternatief voor. Veel winkels verkopen metalen rietjes met een schoonmaakborsteltje erbij. 

Metalen rietjes zijn gemaakt van roestvrij staal en ze zijn erg hygiënisch. Dit is het beste materiaal om drinkwater schoon te maken en houden. Deze rietjes zijn herbruikbaar en ze geven geen bijsmaak aan je drinken. De rietjes zijn makkelijk schoon te maken met het bijgegeven schoonmaakborsteltje wat zorgt een goed milieuvriendelijk alternatief voor plastic rietjes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *