Ergonomische bureaustoelen

Er wordt vandaag de dag heel wat af gezeten en dat is helemaal niet zo goed voor de gezondheid. Er komt steeds meer bewijs dat dagelijks langdurig zitten op de lange termijn zeer ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Zo vergroten slechte zitgewoontes bijvoorbeeld het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Vooral wanneer er allerlei spanningen in het lichaam ontstaan door slechte zithoudingen. Een ergonomische bureaustoel voorkomt deze slechte houdingen. Daarom kan het belang van ergonomische bureaustoelen niet worden onderschat. Ergonomische bureaustoelen kunnen aan je lichaamsvorm worden aangepast. Daarnaast bevatten ergonomische bureaustoelen bewegende delen die met jou mee bewegen. Een stoel die perfect is afgesteld op jouw lichaam zorgt tegelijk voor een actieve zithouding en ontspanning.

Ergonomische bureaustoel afstellen

Maar wat is dan een perfect afgestelde bureaustoel? We noemen de 6 belangrijkste punten:

  1. Voeten raken de grond.
  2. Heupen hoger geplaatst dan knieën
  3. Zitkussen moet zitvlak en bovenbenen ondersteunen, met juiste ruimte tussen knieholte en zitvlak (2 vingers tot een vuist).
  4. Rugleuning tussen de 90 en 110 graden ten opzichte van zitting.
  5. Rugleuning moet volledige rug ondersteunen.
  6. Armleggers ingesteld zodat onderarmen op armleggers kunnen rusten, zonder dat je naar voren hoeft te buigen. Je stelt de armlegger in ter hoogte van het puntje van je elleboog.

Kantelmechaniek

Als de ergonomische bureaustoel perfect is ingesteld, zal de kantelmechaniek van de stoel er voor zorgen dat de bewegende scharnierpunten perfect aansluiten op de scharnierpunten van het lichaam. Dit zorgt er voor dat je lichaam op een natuurlijke manier kan bewegen. Het zorgt er met name voor dat de enkels een beetje in beweging blijven. Dit helpt de bloedcirculatie en voorkomt het opzwellen van je benen . Een ergonomische bureaustoel is dus eigenlijk op iedere werkplek onmisbaar. Of het nou op kantoor is of in de studeerkamer, een ergonomische bureaustoel is een essentiële investering in jouw gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *