Efficiënt omgaan met vloerverwarming? Volg dan deze tips op

Trek je binnenkort in je nieuw ingerichte woning? Dan is het handig om te weten hoe je efficiënt kunt omgaan met allerlei zaken. Om efficiënt om te gaan met de vloerverwarming in je woning volgen in dit artikel een aantal tips. Ben je op dit moment nog op zoek naar vloerverwarming in Emmen of vloerverwarming in Nieuwegein? Neem dan een kijkje bij EcoHeat Vloerverwarming. 

De juiste temperatuur uitkiezen

Het water in een centrale verwarming kan eenvoudig oplopen tot een temperatuur van 70 graden celcius. Dat is bij vloerverwarming niet het geval. Als je energie wilt besparen op het verwarmen van je woning, dan is de vloerverwarming een ideale uitkomst. Helemaal wanneer je woning vrij is van radiatoren. In een vloerverwarming wordt het water verwarmt tot een maximale temperatuur van 40 graden celcius. Dat scheelt een hoop. 

Houd de temperatuur gelijkmatig

Ben je gewend aan een radiator en zet je de temperatuur voordat je de nacht ingaat altijd een aantal graden lager? Dat hoeft niet bij een vloerverwarming. Het is juist voordeliger om de vloerverwarming altijd op dezelfde stand te houden. Dit scheelt namelijk enorm veel energie in stookkosten, wanneer de vloerverwarming in de morgen weer hoger wordt gezet. 

Zorg voor goede isolatie

Zorg dat er geen warmte in je woning kan ontsnappen en dat er onnodig gestookt wordt voor de buitenlucht. Zorg er daarom voor dat je woning goed geïsoleerd is wanneer je vloerverwarming in je huis laat plaatsen. Op die manier haal je optimaal rendement uit je vloerverwarming. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *