Een vloer kiezen: welke opties zijn er?

Ga je een nieuwe vloer kopen? Dan zie je misschien wel door de bomen het bos niet meer. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Dus hoe kom je nu tot een goede keuze? Hieronder vind je een aantal verschillende soorten vloeren inclusief een korte beschrijving, zodat je zoektocht wellicht iets makkelijker wordt. 

Tegels als vloer

Wil je graag tegels als vloer, bijvoorbeeld een 60×60 vloertegel? Dit type vloer kun je overal wel toepassen. Je kunt ze helaas niet verhuizen, maar ze zijn wel goed schoon te houden. Ideaal voor als je een huisdier of kind hebt. Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er vast voor jou ook iets geschikts bij zit.

Tapijt

In sommige woningen is zachte vloerbedekking verplicht, bijvoorbeeld omdat het huis gehorig is. Om die reden (of omdat je het mooi vindt) zou je voor tapijt kunnen gaan. Tapijt kun je gemakkelijk schoonmaken en het is lekker warm aan de voeten. Toch brengt tapijt ook verschillende nadelen met zich mee; dit type vloer is namelijk niet duurzaam en er komen al snel vlekken in terecht.

Laminaat

Laminaat is een voor de hand liggende keuze als het aankomt op het kopen van een nieuwe vloer. Het is gemakkelijk te leggen en relatief goedkoop. Bovendien verhuis je laminaat eenvoudig met je mee. Er zijn veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar; voor ieder wat wils dus. 

Een houten vloer

Ook houten vloeren zijn erg populair. Deze vloeren zijn ontzettend duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Wel zijn houten vloeren gehorig en kunnen ze verkleuren. Denk dus goed na voordat je een houten vloer koopt.

Keramische vloer

Ook keramische vloeren worden tegenwoordig vaak gekocht. Dit type vloer is erg mooi en ook nog eens verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en niet gevoelig voor zuren en vetvlekken. Neem eens een kijkje op ceramicavloeren.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *