Een funderingsonderzoek laten doen

Weet jij waarvoor een funderingsonderzoek dient? Een funderingsonderzoek kan erg handig zijn om meer te weten te komen van jouw woning. Wanneer een woning er voor langere tijd staat kan het zijn dat funderingen verouderd zijn en dat er verzakkingen aan de orde zijn. Je kunt daarom een funderingsonderzoek doen om erachter te komen of dit het geval is en wat je eraan kan doen. Lees hier meer over het funderingsonderzoek!

Huidige status van woning

Met een funderingsonderzoek wordt de huidige status van de woning in kaart gebracht. Tijdens dit onderzoek wordt er onder andere gekeken naar het verleden van de woning. Er kunnen bijvoorbeeld verbouwingen zijn geweest die al in een rapport vermeld zijn. Daarbij wordt er gekeken naar de fundering van de woning hoe deze er momenteel bij ligt en of deze nog een tijd mee kan. 

Een herstel

Na het funderingsonderzoek kan er aangetoond worden dat de fundering van de woning aan herstel toe is. De fundering van een woning moet namelijk niet onderschat worden. Het kan zijn dat er renovatie sloopwerk nodig is om de woning weer een paar jaar mee te laten gaan. Dit kun je het beste laten doen door experts zoals Kwakkel B.V. Informeer goed wat er nodig is en wat er gerenoveerd moet worden. 

Twijfel je? 

Twijfel je of je zo’n funderingsonderzoek moet doen. Dan raden wij aan om allereerst eens na te gaan of dit onderzoek al eerder is gedaan en hoe lang dit geleden is. Als dit nog niet eerder gedaan is, dan raden we aan om dit alsnog te doen en inzicht te krijgen in de fundering van de woning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *