Doe je tuin een plezier en plant een mooie ligusterhaag

De tuin leent zich voor allerlei leuke experimenten, want je kunt tal van planten, bloemen, haagplanten en heel veel meer toevoegen en later eventueel ook weer verwijderen. Het feit dat niets permanent hoeft te zijn, maakt een tuin zo leuk. Elk jaar kun je weer wat nieuws met de tuin gaan doen. Je kunt de grote structuur uiteraard gewoon handhaven en daar binnen spelen met de bloemperkjes en bijvoorbeeld de haagplanten. Zo kun je ook prima een mooie ligusterhaag planten in je tuin. Deze frisgroene haag is ideaal voor je tuin, want deze haag scoort goed op het gebied van uitstraling en onderhoud. Je kunt deze ligusterhaag gemakkelijk bestellen bij hagen-planten.nl. Je hoeft dus niet per se naar de kwekerij om daar een ligusterhaag te halen. Je hoeft deze haag ook niet per se eerst uitvoerig te bekijken, want een beetje tuinliefhebber is wel bekend met deze haagsoort. Het is een vrij gangbare haag die je in veel tuinen aantreft. Dat komt natuurlijk door het feit dat deze haag gemakkelijk te planten en te onderhouden is. Je hoeft dus geen professionals in te schakelen als je de haag wilt snoeien. De haag groeit relatief snel, dus de kleine ligusterhaag die je plant zal al snel veranderen in een dichtbegroeide haag vol met leven. Zodra de ligusterhaag de juiste hoogte heeft bereikt, dan kun je de hele haag gaan snoeien, zodat deze de vorm krijgt die jij voor je ziet. Het mooie is dat je wat vorm betreft veel speelruimte hebt. Omdat deze haag zo makkelijk te snoeien is, kun je immers ook gemakkelijk experimenteren met leuke vormen. Als je de haag per ongeluk wat te kort snoeit, dan duurt het niet lang voordat de ligusterhaag weer de juiste hoogte bereikt. Ook de breedte kun je gemakkelijk bijwerken. Als de ligusterhaag eenmaal goed in bloei staat, dan zal je in de tuin ook al snel genieten van verschillende vogelsoorten die op de kleine besjes afkomen die in de haag groeien. Ook insecten zullen de haag bezoeken. Daardoor is de ligusterhaag een feest voor de fauna in je tuin. Zoals gezegd kun je deze haagsoort bestellen bij hagen-planten.nl. Via deze site kun je meteen ook alle verschillende haagsoorten bekijken. Het mooie is dan ook dat je dit allemaal vanuit het comfort van je eigen woning kunt regelen. Dus qua ori├źntatie en informatievergaring is het in ieder geval al een goed startpunt. 

Bekijk de ligusterhaag en andere hagen via de site

Zoals gezegd kun je verschillende hagen kopen bij hagen-planten.nl. Naast de liguster, kun je ook bij deze kwekerij terecht voor haagplanten als: 

  • Taxushaag
  • Portugese Laurierhaag
  • Haagbeuk

Voor een compleet overzicht van alle hagen die je kunt bestellen, kun je het beste even een kijkje komen nemen op de site van hagen-planten.nl. Je vindt dan per haag ook uitgebreide informatie over zaken als onderhoud en plantinstructies. 

Neem contact op met hagen-planten.nl

Je kunt voor verdere informatie uiteraard ook altijd even contact opnemen met hagen-planten.nl. Je vindt de contactinformatie terug op de website. Je kunt dan al je vragen stellen die je hebt over de hagen die je wilt kopen of al hebt gekocht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *