Dit zijn de voor-en nadelen van een zitzak!

Wanneer men het over zitmeubilair voor in de woning heeft, dan heeft men het over het algemeen over banken, stoelen en fauteuils. Hier ontbreekt eigenlijk een van de fijnste stukken zitmeubilair is, de zitzak! De zitzak is inmiddels zo’n 20 jaar te koop in Nederland en heeft in die jaren flinke populariteit genoten. De kans is dan ook groot dat je iemand kent die een zitzak thuis heeft staan of er zelf over nadenkt om er een te kopen. Wanneer je zelf twijfelt over de aanschaf van een zitzak, dan raden we je aan om snel verder te lezen. In deze blog hebben we het namelijk over de belangrijkste voor-en nadelen van de zitzak!

Grootste voordelen zitzak

De grootste voordelen van een zitzak kopen zitten hem in het uiterlijk en het mobiliteit van de zitzak. Het uiterlijk van de zitzak wordt bepaald door de hoes die om de zitzak heen wordt geplaatst. Je kunt deze gewoon vervangen als je klaar bent met de huidige kleur of de zitzak vies is geworden kun je dit gemakkelijk oplossen. Hierdoor blijf je niet achter met een stuk interieur dat je niet meer schoon kunt krijgen of waarvan je de kleur niet meer mooi vindt! Daarnaast is een zitzak op het gebied van mobiliteit enorm gemakkelijk. De zitzak is namelijk niet zwaar en kan heel simpel van a naar b worden verplaatst. Wanneer je een speciale hoes voor de zitzak hebt kun je hem zelfs gebruiken als zitzak voor buiten! Let er hierbij wel op dat je de juiste waterwerende hoes om de zitzak hebt zitten. Wanneer je de zitzak met een normale hoes laat natregenen kan deze behoorlijk beschadigd raken.

Grootste nadelen zitzak

De zitzak heeft uiteraard ook enkele nadelen. Het belangrijkste nadeel is misschien wel het feit dat de korrels uit het zitmeubel kunnen raken. Wanneer je het product vaak van plek verwisseld kan het met verloop van tijd zo zijn dat de zitzak een significant stuk volume verliest. De korrels belanden vervolgens overal door je woning. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door de zak weer op te vullen met de korrels. Toch blijft het altijd zaak om de hoeveelheid verloren korrels altijd te minimaliseren. Hoe meer korrels jij uit de zak laat glippen, hoe meer korrels je ook dient op te ruimen in je woning!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *