Deze houten vloeren kun je uitkiezen voor je woning

Houten Vloer

Ben jij voor je huis op zoek naar een vloer en is je aandacht gevallen op houten vloeren? Dat is niet vreemd, want hout is een bijzonder materiaal. Het is luxe, tijdloos en duurzaam. Hout is echter ook vaak prijzig. Er zijn bovendien ontzettend veel verschillende soorten houten vloeren. Benieuwd welk type bij jou past? Dat ontdek je hier.

Weinig onderhoud, veel stevigheid

Als het gaat om houten vloeren dan kunnen we een aantal soorten onderscheiden:

  • parket
  • laminaat
  • massief hout

Als het  gaat om laminaat dan kies je voor de makkelijkste optie. Dat wil zeggen dat laminaat van eikenhout vaak de laagste prijs heeft. Het is een materiaal dat namelijk niet volledig uit eikenhout bestaat.  Laminaat heeft vaak een aantal lagen waarvan tenminste enkele gemaakt zijn van kunststof. Deze laag kunststof (of lagen) zorgen ervoor dat het laminaat lekker stevig is en tegen een stootje kan. Vaak is de bovenste laag ook deels gemaakt van kunststof. Voordeel van dit materiaal is dat je minder bang hoeft te zijn voor beschadigingen. 

Houten Vloer

Parket van hout

Parket is ook per definitie van hout gemaakt en bestaat tevens uit lagen. Het heeft echter niet die lagen kunststof. Het is vaak een stevig materiaal maar ook duurzaam. Je kunt deze vloer net als laminaat prima zelf leggen. Dat is een voordeel van dit type vloer: het heeft een iets luxere uitstraling maar is nog steeds gebruiksvriendelijk. Een kras of andere beschadiging zie je sneller op parket dan op laminaat, in de meeste gevallen. Toch is het goed om te realiseren dat een echt massief houten vloer nog minder goed tegen beschadigingen kan.

Massief hout

Massief hout is stevig, duurzaam en blijft heel lang mooi. Het is echter ook de duurste optie, ende optie die vraagt om het meeste onderhoud. Wanneer je een massief houten vloer hebt dan is het echt aan te raden om deze elke dag droog te reinigen met een bezem of een stofzuiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *