De wonderen krachten van de binnenplant 

Als je iets veel in huis ziet tegenwoordig dan zijn het wel planten. In de jaren ‘70 en ‘80 waren planten in huis enorm populair, voordat het enkel een decoratie item werd. Nu zijn ze terug en zien we de functie meer in dan ooit. In deze blog vertel ik je dan ook over verschillende planten en waar ze precies goed voor zijn anders dan dat het er alleen leuk uitziet. Lees mee?

Gemotiveerd aan het werk

Want geen enkele plant is hetzelfde. Goed ze zijn bijna allemaal groen, of in ieder geval de planten die de meeste mensen in huis hebben. Ze hebben ook allemaal een speciaal soort kracht. Denk aan planten voor het kantoor; een koffieplant is daar heel erg handig. En koffieplant geeft namelijk een koffie achtige geur af en dat verhoogt ons energielevel. Ideaal als je geconcentreerd en enthousiast aan het werk wil gaan. Er zijn dus ook specifieke kantoorplanten.

Heerlijk die frisse lucht

Goed, dat is een voorbeeld van een plant en een speciale kracht, maar als het je niet zoveel uitmaakt wat voor plant waar staat, kan het zo zijn dat je voor planten kiest omdat ze een luchtzuiverende werking hebben. In de supermarkt kopen we weleens van die pakjes met verstuivers van frisse lucht voor in huis. Als je een plant in huis hebt, reinigt die de lucht vanzelf. Goed, de plant geeft misschien niet zo’n sterk geurtje af maar je kan er wel zeker van zijn dat je schone lucht in je huis hebt. Kijk op internet welke plant de meeste luchtzuiverende is.

Een kleurtje in huis

Even terug naar de decoratie items. Dat zijn ze natuurlijk ook wel ergens. Of je nu een heel druk en gezellig interieur hebt of heel minimalistisch, een groene plant staat altijd goed. Het kan net dat ene item zijn dat in het oog springt en een kleurtje met zich meebrengt of zorgt voor een gevoel van levendigheid in huis, ongeacht hoeveel mensen of dieren er binnen in zijn.

Kom tot rust

En naast die zojuist genoemde koffieplant, zijn er nog veel meer planten die een bepaalde werking hebben waar veel mensen op dagelijkse basis van profiteren zonder dat ze het misschien door hebben. Zo is bijvoorbeeld de aloë Vera plant perfect voor in de slaapkamer omdat men daar heel rustig van wordt. Zo heb je én een gedecoreerde kamer, én een goede nachtrust.

Doe ons er nog maar zo één. Ga jij kamerplanten kopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *